Groepsreis Japan

Groepsreis Japan

Ga met ons mee naar het land van de samoerai. Nergens ter wereld vloeien mystiek, cultuur, techniek en natuur zo in elkaar als in het land van de rijzende zon. Ontdek samen met ons het  contrast tussen de moderne steden en de eeuwenoude tempels. Bezoek Tokyo, Nikko, Hakone, Mount Fuji, Hiroshima, Nara, Kyoto, Koyasan en Osaka in één reis! Schrijf snel in en ga mee op deze unieke groepsreis! Opgelet de plaatsen zijn beperkt (max 17 deelnemers per afreis).

Afreizen:

20 mei 2022 (volzet)
14 november 2022 

Prijs pp: € 5.590 

 

 

 

Boeking

Dag 1: Brussel - Tokyo

Vertrek vanuit Zaventem met de rechtstreekse vlucht van ANA naar Tokyo. Brussel 21u10 - Narita 15u40

 

Dag 2: Tokyo (A)

Na aankomst op de internationale luchthaven van Narita. Verwelkoming door uw gids en transfer per bus naar ons hotel. Avondmaal en overnachting in het hotel Sunshine City Prince ***+.

 

Dag 3: Tokyo (O - A)

Welkom in Tokyo. We nemen u een volledige dag mee op dagtour en laten u kennis maken met de twee gezichten van de stad. Enderzijds de moderne en iets of wat gekke kant en anderzijds het traditionele Tokyo.  Om deze unieke stad echt te ervaren reizen we vandaag een hele dag met het uitstekende openbare vervoer. Voor ons avondmaal trekken we naar een lokaal restaurantje. Overnachting Sunshine City Prince ***+.

 

Dag 4: Tokyo (O - M - A)

Vandaag brengt het openbare vervoer ons naar het keizerlijke paleis en de Sensoji Asakusa Kannon tempel met zijn Nakamise galerij vol kleurrijke souvenirwinkels. Sushi-lunch met aansluitend een leuke verrasingsexcursie. Nog namiddag kunnen we Odaiba bezoeken, dit hypermoderne stadsdistrict is gelegen op een artificieel eiland in de baai van Tokyo. Hier kunt u winkelen en ziet u het hoofdkwartier van Fuji TV, ondergebracht in een markant gebouw van de gerenommeerde Japanse architect Kenzo Tange, een replica van het vrijheidsbeeld in New York, schitterende parken en een nabootsing van een straat in Hongkong. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting.

 

Dag 5: Tokyo – Nikko – Tokyo (O - M - A)

’s Morgens vertrek met de trein naar de bergen van het Nikko Nationaal Park en het natuurdomein met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed), 1200 jaar geleden gesticht door boeddhistische monniken. We bezoeken hier, met lokaal transport, o.a. het Tosho-gu heiligdom, de Rinno-ji tempel en het Futaran heiligdom. In de late namiddag keren we terug naar Tokyo. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting.

 

Dag 6: Tokyo - Hakone (O - M - A)

Vandaag vertrekken we per Super express trein (shinkansen) richting Mt. Fuji. Deze 3.776 hoge vulkaan is het hoogst gelegen punt van Japan. Hier maken we een boottocht op het Lake Ashi, het meer is het symbool van de Hakone regio. Hierna staat een spectaculaire rit per kabelbaan over de zwavel spuwende Owakudani Hell Valley. (Onder voorbehoud van het weer en de vulkanische activiteit). Daarna reizen we naar de ryokan Yunosumika***. Deze ryokan biedt een authentiek Japanse sfeer. De kamers zijn voorzien van tatami-vloeren (geweven stro) en traditionele futonbedden. Avonmaal en overnachting.

 

Dag 7: Hakone – Osaka - Hiroshima (O - M - A)

’s Morgens vertrekken we per shinkansen via Osaka naar Hiroshima. Hiroshima staat gekend als de eerste stad die op 6 augustus 1945 doelwit werd van de verwoestende atoombom. Bezoek met gids aan het Hiroshima Peace Memorial Park, de plaats (ground zero) waar de atoombom viel en een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers is geworden. Intrek in het hotel Ana Crown Plaza****. 

 

Dag 8: Hiroshima – Miyajima – Hiroshima (O - M - A)

Na het bezoek aan de stad reizen we per ferry naar het eiland Miyajima, gelegen in de Japanse binnenzee. De beroemdste en meest op foto vastgelegde site, the Floating Torii Gate, is hier te vinden. De poort is één van de bekendste en meest fotogenieke plaatsen van Japan. Na een leuke surprise hebben we een diner in een lokaal restaurantje en slapen we in de Ana Crown Plaza ****.

 

Dag 9: Hiroshima –  Kyoto  (O - M - A)

Na het ontbijt vertrek met de Shinkansen naar Kyoto, culturele hoofdstad van Japan. Kyoto telt namelijk om en bij de 2000 schrijnen en tempels. Na de lunch bezoek aan de Kiyomizudera tempel. Vanaf het terras geniet u van een prachtig uitzicht over de daken van Kyoto. Al wandelend kunt u de sfeer opsnuiven in de Higashiyama wijk. Tot slot stopt u aan de mooie Sanjusangedo Hall. Deze tempel is beroemd om zijn meer dan duizend beelden van de boeddhistische godheid Kannon. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel Tokyu****.

 

Dag 10: Kyoto (O - M - A)

Vandaag bezoeken we de metropool Kyoto. We brengen met lokaal transport een bezoek aan de verschillende UNESCO-werelderfgoedsites die de stad rijk is. Bezoek aan de Kinkaku-ji tempel (Het Gouden Paviljoen) en de Ryoan-ji (de wereldberoemde rotstuin). De tuin bestaat uit 15 stenen van verschillende grootte in een zee van geharkt wit grind. Dit kunstwerk moet de eilanden in de oceaan voorstellen en werd destijds ontworpen om de meditatie te stimuleren. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag wandeling door het bamboebos van Arashiyama. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

 

Dag 11: Kyoto – Nara – Koya-san (O - M - A)

Per trein reizen we naar het schrijn Fushimi Inari, bekend van in de film “Memoirs of a Geisha”. In deze prachtige site vind je meer dan 10.000 rode tori poorten. Daarna verder naar Nara. In de 8e eeuw was het de hoofdstad van Japan. Hiervan getuigen de nog talrijk overgebleven tempels en schrijnen. We bezoeken o.a. de Todaiji tempel, het grootste houten gebouw ter wereld waar je de grootste Boeddha van Japan vindt. En we brengen een bezoek aan het bekendste schrijn, dat van Nara Kasuga Taisha. Kort langs het park van Nara, dat vol loopt met herten, die er een heilige status hebben. Na de lunch vertrek per trein naar Koya-san. Deze berg was voorheen bezaaid met kloosters en tempels (meer dan 1500) waar er nu nog 110 van over zijn gebleven. Koyasan is ook de plaats in Japan om het kloosterleven en al zijn zeer oude gebruiken van dichtbij mee te maken. Dat kan mede omdat je hier enkel in een tempel kan overnachten!
We eten (vegetarisch) in het klooster en overnachting er in Shekisho-in. (Japanese style room: op tatami vloeren en gemeenschappelijke badkamer)

 

Dag 12: Koya-san - Osaka (O - M - A)

In de vroege octend komen de monnikken ons wekken om de ochtendceremonie in de tempel mee te maken. Daarna bezoeken we één van de belangrijkste bezienswaardigheden van het land: Het Koya-san kloostercomplex. De tempel werd in 816 opgericht en is het ‘hoofdkwartier’ van het Shingon-boeddhisme, een belangrijke stroom binnen het Japanse boeddhisme. Onze lunch nemen we aan boord van de trein die ons naar Osaka brengt.  Vrije tijd in de stad om op souvenirjacht te gaan. U kan ook een bezoek brengen aan de Umeda Sky building, waar u vanop de hoogste verdieping een uniek uitzicht heeft over de stad, de haven en de zee. Een andere mogelijkheid is er om een wandeling te maken doorheen Dotonbori Street, het uitgaansgebied met heel wat restaurantjes en drinkgelegenheden. Je kijkt hier je ogen uit en komt zintuigen tekort. Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in het hotel Osaka Marriott Miyako.

 

Dag 13: Osaka – Tokyo – Brussel (O)

In de vroege ochtend (rond 6h00) transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel via Tokyo.
Osaka 07u50—09u10 Tokyop. Aansluitende vlucht vanuit Tokyo om 10u50 met aankomst in Brussel om 15u50.

Boeking

 • Eigen begeleiding door Herbots Reizen
 • Rechtstreekse vlucht naar Tokyo
 • 11 nachten in geselecteerde 3* en 4* accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Vol pension
 • Alle excursies, parken en toegangsgelden tot de parken zoals vermeld
 • Enkele niet vermelde inbegrepen surprises als extra beleving
 • Lokale Engelstalige gids

 

Boeking

 • Persoonlijke uitgaven zoals aankopen en dranken

 • Maaltijden die niet vermeld werden

 • Fooien voor gids, chauffeur en kruiers  (USD 80 pp)

 • Annulatieverzekering 

 • Singletoeslag: € 990

Boeking

Reispas is noodzakelijk!

Minimum 15 deelnemers / Maximum 18 deelnemers!

Prijs pp: € 5.590
Singlesupplement: € 990

 

Boeking