Groepsreis Japan

Groepsreis Japan

Wegens succes herhaald! 

Ga opnieuw met ons mee naar het land van de samoerai. Nergens ter wereld vloeien mystiek, cultuur, techniek en natuur zo in elkaar als in het land van de rijzende zon. Ontdek samen met ons het  contrast tussen de moderne steden en de eeuwenoude tempels. Bezoek Tokyo, Nikko, Hakone, Mount Fuji, Hiroshima, Nara, Kyoto en Osaka in één reis! Schrijf snel in en ga mee op deze unieke groepsreis! Opgelet de plaatsen zijn beperkt (max 20 deelnemers).

Afreisdatum:

16 - 27 november 2024
Prijs pp: € 5.220

    

 

Boeking

16/11/2024  Dag 1: Brussel - Tokyo

Vertrek vanuit Zaventem met rechtstreekse vlucht van ANA naar Tokyo. 

 

17/11/2024  Dag 2: Tokyo (A)

Na aankomst op de internationale luchthaven van Narita word je verwelkomd door je lokale gids. Daarna volgt de transfer naar Hotel Sunshine City Prince (***+). Avondmaal en overnachting in het hotel.

 

18/11/2024  Dag 3: Tokyo - Nikko - Tokyo (O-L-A)

’s Morgens vertrek met privébus naar de bergen van het Nikko Nationaal Park en het natuurdomein met tempels en heiligdommen (Unesco Werelderfgoed), 1200 jaar geleden gesticht door boeddhistische monniken. We bezoeken hier, met lokaal transport, o.a. het Tosho-gu heiligdom, de Rinno-ji tempel en het Futaran heiligdom. Japanse lunch in een lokaal restaurant. In de late namiddag keren we terug naar Tokyo. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

 

19/11/2024  Dag 4: Tokyo (O- L- A)

Vandaag ontdek je de unieke metropool Tokyo. Je maakt kennis met de twee gezichten van de stad. Enerzijds de moderne en iets of wat gekke kant en anderzijds het traditionele Tokyo. Om deze fascinerende stad echt te ervaren, reizen we vandaag een hele dag met het uitstekende openbare vervoer. 

We bezoeken het keizerlijke paleis en de Sensoji Asakusa Kannon tempel met zijn Nakamise galerij vol kleurrijke souvenirwinkels. Daarna ga je verder naar het Meiji-heiligdom, waar je kan genieten van wat rust en stilte. Dit prachtige Shinto-heiligdom, in het midden van een groene oase, is één van de meest bezochte heiligdommen in het land. De volgende bestemming is Harajuku, het paradijs voor tieners met winkels en mensen die de meest bizarre mode dragen zoals gothic, lolita,... De laatste bestemming is het moderne Shibuya, waar je het standbeeld van de beroemde hond Hachiko zal zien en zijn aangrijpende verhaal zal horen. Het beroemde kruispunt, dat je waarschijnlijk meer dan eens op TV of in films hebt gezien, ligt vlak naast het standbeeld. Avondmaal in een lokaal restaurant.

 

20/11/2024  Dag 5: Tokyo – Kyoto (O- L- A)

Na het ontbijt vertrek met de Shinkansen naar Kyoto, culturele hoofdstad van Japan. Kyoto telt namelijk om en bij de 2000 schrijnen en tempels. Na de lunch bezoek aan Arashiyama, gelegen aan de westelijke rand van Kyoto, bekend om zijn prachtige bamboebos en traditionele theehuizen. Je verkent het schilderachtige gebied per riksja, een typisch Japans transportmiddel dat niet mag ontbreken tijdens je trip. Avondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel Via Inn Prime Kyotoeki Hachijoguchi ***.

 

21/11/2024  Dag 6: Kyoto (O-L-A)

Vandaag ontdekking van de metropool Kyoto per privé bus. Bezoek aan de verscheidene UNESCO-werelderfgoedsites die de stad rijk is. Bezoek aan de Kinkaku-ji tempel (Het Gouden Paviljoen) en de Ryoan-ji (de wereldberoemde rotstuin). De tuin bestaat uit 15 stenen van verschillende grootte in een zee van geharkt wit grind. Dit kunstwerk moet de eilanden in de oceaan voorstellen en werd destijds ontworpen om de meditatie te stimuleren. Lunch in een lokaal restaurant.

Vervolgens wonen we een theeceremonie in een traditioneel theehuis bij. De ceremonie is een gechoreografeerd ritueel dat de bereiding, het serveren en het drinken van matcha (groene thee) omvat. De gastheer voert elk detail zorgvuldig uit en benadrukt mindfulness en aandacht voor detail. De theeceremonie gaat niet alleen over het drinken van thee; het is een culturele activiteit die harmonie, respect, zuiverheid en kalmte belichaamt. Het ritueel is diep geworteld in de zenfilosofie.

Daarna gaan we naar het schrijn Fushimi Inari, bekend van in de film “Memoirs of a Geisha”. In deze prachtige site vind je meer dan 10.000 rode tori poorten. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

 

22/11/2024 Dag 7: Kyoto: bezoek aan Nara en Uji (O-L-D)

’Vandaag vertrek naar Uji voor het bezoek aan de Byodoin tempel, een boeddhistisch heiligdom in Uji. Vervolgens staat Nara op het programma. In de 8e eeuw was Nara gedurende 74 jaar de hoofdstad van Japan. Hiervan getuigen de nog talrijk overgebleven tempels en schrijnen die in die periode gebouwd werden. Bezoek de Todaiji tempel, het grootste houten gebouw ter wereld waar je de grootste Boeddha van Japan vindt. Het bekendste schrijn is dat van Nara Kasuga Taisha, gebouwd in 768 AD en bekend voor de honderden stenen en bronzen lantaarns die aan de tempel werden geschonken. Maak ook kennis met de hertjes die in Nara een heilige status hebben.  Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting.

 

23/11/2023  Dag 8: Kyoto - Hiroshima (O-L-A)

Vandaag reizen we per trein verder naar Hiroshima. Deze stad staat gekend als de eerste stad die op 6 augustus 1945 doelwit werd van de verwoestende atoombom. Indien er tijd is: Bezoek met gids aan het Hiroshima Peace Memorial Park, de plaats (ground zero) waar de atoombom viel en een indrukwekkend eerbetoon aan de slachtoffers is geworden. Intrek in het hotel Via Inn Prime Hiroshima Shinkansenguchi***. Avondmaal in een lokaal restaurant.

 

24/11/2024  Dag 9: Hiroshima - Miyajima - Hiroshima (O-L-A)

’s Morgens bezoek aan het Hiroshima Peace Memorial Museum. Daarna vertrek per ferry naar het eiland Miyajima, gelegen in de Japanse binnenzee. De beroemdste en meest op foto vastgelegde site, the Floating Torii Gate, is hier te vinden. Het dateert uit de 6e eeuw en behoort tot één van de mooiste zichten in Japan. Volledige dag ontdekking van het eiland met de vele schrijnen. Met de kabelbaan ga je naar het Mt. Misen Observatory van waar je een prachtig uitzicht hebt op de Japanse Binnenzee. Lunch en avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in het hotel.

 

25/11/2024  Dag 10: Hiroshima - Osaka - Hakone (O-L-A)

Vandaag neem je opnieuw de Shinkansen trein naar Osaka. Daar bezoek je de populaire wijk Namba, die bekend staat om zijn levendige sfeer. Vooral de wijk Dotonburi is kleurrijk en vooral opvallend door zijn neonreclames en gigantische billboards. Hier vind je ook de beroemde Glico Running Man, een icoon van Osaka. Na de lunch vertrek naar Hakone, de streek van de beroemde Fuji berg of Fuji-san. Overnachting en avondmaal in het hotel/ryokan Yunosumika (Japans/Westerse kamer) met warmwaterbronnen.

 

26/11/2024  Dag 11: Hakone - Kamakura - Tokyo (O-L-A)

Na het ontbijt vertrek per privé bus voor een spectaculaire rit per kabelbaan over de zwavel spuwende Owakudani Hell Valley. (onder voorbehoud: Als er teveel vulkanische activiteit is, wordt een stop voorzien aan het Hakone schrijn, gelegen aan de voet van de Mt. Fuji berg en aan de rand van het Ashi meer.) Daarna maak je een korte cruise op het Ashi-meer. Na de lunch verder richting Tokyo met onderweg stop in Kamakura, voor een bezoek aan de bronzen Daibutsu “Grote Boeddha” en de Hase-dera Tempel. ’s Avonds aankomst in Tokyo. Afscheidsavondmaal in een lokaal restaurant. Overnachting in het hotel.

 

27/11/2024  Dag 12: Tokyo - Brussel (O)

's Morgens volgt de transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Brussel.

 

 

Boeking

 

 • Airportservice 
 • Rechtstreekse vlucht naar Tokyo (onder voorbehoud van vluchtwijzigingen)
 • 10 nachten in geselecteerde 3* accommodaties zoals vermeld in het programma
 • Volpension
 • Alle excursies, parken en toegangsgelden zoals vermeld in programma 
 • Alle verplaatsingen met openbaar vervoer, comfortabele treinen en privébussen 
 • Enkele niet vermelde inbegrepen surprises als extra beleving
 • Lokale Engelstalige gids met audiosysteem
 • Eigen begeleiding door Herbots Reizen (Isabelle)
 • Roadbook en app 

 

Boeking

 • Niet-vermelde maaltijden en dranken 
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Fooien voor gids, chauffeur en kruiers  (+- € 50 à 70 p.p.)
 • Annulatie- en bijstandsverzekering 
 • Singletoeslag: € 920

 

 

Boeking

Reispas is noodzakelijk!

Minimum 15 deelnemers / Maximum 20 deelnemers!

Prijs pp: € 5.220
Singlesupplement: € 920

 

Boeking