Groepsreis Lapland 2025

Groepsreis Lapland 2025

Ontdek Fins Lapland op z'n best!

Koen Herbots of Dorien Vijnck nemen je mee naar het meest noordelijke deel van Fins Lapland. Dit is de uitgelezen locatie voor het spotten van het noorderlicht. 

Wij maakten een uniek programma waarbij we zelfs de thermische winterkleding voor je voorzien. Samen bezoeken we o.a. een rendierboerderij, maken we een husky safari en trekken we met een sneeuwscooter op avontuur.
We verblijven in een kleinschalig tophotel in het midden van de ongerepte natuur! Hierdoor moeten we nooit lange transfers maken naar de activiteiten en kunnen we optimaal Lapland beleven. 

We dompelen je onder in de wereld van de Sami en hun rendieren terwijl husky's je door de prachtige Lapse natuur gidsen. Deze unieke groepsreis voeren we uit in beperkt reisgezelschap.

 

Afreizen: 20 januari - 24 januari 2025
                  26 januari - 30 januari 2025

Prijs: € 2.450 pp

 

 

 

Boeking

Dag 1: heenreis Brussel - Ivalo 

Vertrek vanuit Brussel naar Ivalo met Finnair. Vanuit de luchthaven is er een directe transfer voorzien naar het hotel. Na het inchecken kun je meteen kennismaken met de faciliteiten van je hotel. Bovendien ontvang je ook meteen aangepaste en gespecialiseerde winterkledij. Deze mag je de hele reis gebruiken!

Je zal verblijven in het prachtige Wilderness Hotel Inari (afreis 26/01) of Wilderness Hotel Juutua (afreis 20/01) die op een toplocatie gelegen is in de ongerepte natuur. Aan de hotels bevindt zich Lake Inari, dat meteen voor een fantastisch natuurbeeld zal zorgen. Dankzij de centrale ligging van het hotel zijn de activiteiten op een steenworp gelegen en hoef je nooit lange transfers te maken.   

 

Dag 2 - Dag 4: op ontdekking in winter wonderland

Omdat we willen zorgen voor een unieke beleving zullen de activiteiten in samenspraak met de lokale Sami gidsen gepland worden. Zo kunnen we meteen inspelen op bepaalde weersomstandigheden waardoor we een meerwaarde in beleving kunnen bieden. Uiteraard kunnen we wel al een overzichtje geven van een aantal unieke activiteiten die er voorzien zijn:


Aurora camp safari 

Bewonder het noorderlicht al zittend vanop je slee, terwijl je voortgetrokken wordt naar een gezellig plaatsje langs Lake Inari. De omgeving van dit meer is één van de beste plaatsen ter wereld om het noorderlicht te kunnen spotten aangezien hier geen lichtvervuiling is. Samen met de groep geniet je aan het kampvuur van warme dranken. Dat gaat ongetwijfeld smaken!


Sneeuwscooter avontuur met lunch in de buitenlucht

Rijden met een sneeuwscooter is voor vele locals (Sami) een waar genot. Dit wordt dan ook vaak als hobby gedaan. Tijdens deze activiteit mag je zelf een sneeuwscooter besturen en rijd je door de Lapse wildernis. Als hoogtepunt geniet je van een heerlijke lunch bij een open vuur.


Bezoek aan een rendierboerderij

In deze authentieke rendierboerderij krijg je een kijkje in het leven van een rendier. Wat eten ze 's winters in de bergen? Hoe voelt de snuit van een rendier aan? Hoe overleven ze bij temperaturen tot -45 graden Celsius? Een lokale herder vertelt je alles over deze wonderlijke dieren en bovendien maak je ook kennis met de lokale Sami cultuur. 
 

Husky safari met boerderijbezoek

Deze husky safari is er eentje om nooit meer te vergeten! Eerst word er je uitgelegd hoe de sledes bestuurd kunnen worden, zodat je nadien zonder zorgen op pad kan gaan. Je zal sleeën door het indrukwekkende winter wonderland en zal onderweg ongetwijfeld enkele fotogenieke meren en bossen tegenkomen.


Sneeuwschoenen wandeling

Deze begeleide winterwandeling is dé kans om de Lapse natuur in volle glorie te ontdekken en de gezonde buitenlucht op te snuiven. Samen met een gids kom je meer te weten over de fauna en flora en spot je misschien wel speciale diersoorten. 


Aurora sneeuwscooter safari

Ook hier krijg je de kans om zelf met een sneeuwscooter te rijden, maar dan 's avonds wanneer het donker is. Met een beetje geluk rijd je onder de gloed van het noorderlicht door. Aan het kampvuur heb je tijd om te genieten van lekkere warme dranken en kan je bijpraten met je medereizigers.

 

Dag 5: terugreis Ivalo - Brussel

Geniet op deze laatste vrije voormiddag nog van de faciliteiten van dit prachtige hotel. Aansluitend is er een transfer voorzien naar de luchthaven en checken we in voor onze terugvlucht. Ook nu weer vliegen we met de nationale Finse luchtvaartmaatschappij.

Bij aankomst in Brussel airportservice naar het kantoor in Herk-de-Stad.

  

 

Boeking

 • Airportservice vanuit ons kantoor (Herk-de-Stad) naar Brussel en terug
 • Vluchten vanuit Brussel naar Ivalo en terug via Helsinki (Finnair)
 • Directe transfer van de luchthaven naar het hotel en terug
 • Verblijf in het hotel met vol pension van de avond van aankomst tot het ontbijt op de dag van vertrek
 • Alle activiteiten volgens programma
 • drank en snacks tijdens de safari's
 • De thermische kledij van de eerste safari tot de laatste
 • Nederlandstalige reisbegeleiding door Koen Herbots of Dorien Vijnck 
 • De uitstappen met sneeuwscooters en de safari's zijn steeds per twee personen, mits een supplement kun je ook alleen een scooter besturen.

 

Boeking

 • Verzekeringen
 • Dranken en niet-vermelde maaltijden
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Single supplement € 365
 • toeslag om alleen te rijden met de sneeuwscooter (€100 pp voor de 2-3u safari)
 • toeslag om alleen te rijden met de sneeuwscooter (€200 pp voor de 4u safari)

 

Boeking

Naargelang de omstandigheden, in het belang van de reiziger of om de producten te verbeteren, kan het programma hier en daar een kleine wijziging ondergaan.

 

Prijs: € 2.450 per persoon

Plaatsen zijn beperkt!

Boeking