Denemarken, het land van stoere vikings en magische sprookjes

Denemarken, het land van stoere vikings en magische sprookjes

Ontdek het serene Denemarken, waar eindeloze wegen omringd zijn door heuvels en de kalme kustlijn. Waar de Scandinavische zon fonkelt en elke bocht een nieuw dorp brengt. 

Van de betoverende straten van het levendige Kopenhagen tot de rustige stranden van Jutland. Elke kilometer neemt je verder mee in het sprookje van Denemarken. Droom van magische verhalen en stoere Vikings. 

 

Deze rondreis is beschikbaar tot 30/09/2024.

Richtprijs: vanaf € 864 per persoon.

Boeking

Na aankomst verblijf je de eerste 2 nachten in het pittoreske Tønder. Een wandeling door de buurt loont zeker de moeite, ontdek het kasteel van Schackenborg of neem de wagen en ga op verkenning richting Vidåslusen voor een prachtig zeezicht. 

Op dag 3 zet de reis zich verder richting Odense. Onderweg passeer je het middeleeuwse dorpje Ribe. Waar je compleet ondergedompeld wordt in de tijd van de Vikings. Lemen huisjes, kasseiwegen, winkels en gezellige cafeetjes, in Ribe vind je het allemaal. 

De volgende 2 nachten verblijf je in Odense, de geboortestad van niemand minder dan schrijver Hans Christian Andersen. Breng zeker een bezoekje aan zijn huis, het Andersenmuseum en zijn standbeeld in het centrum van Odense. 

Op dag 4 is er een vrije dag voorzien. Een leuke tip is een bezoek aan Egeskov Slot. Het kasteel biedt onder andere een smederij, een ouderwetse kruidenierswinkel én een prachtige tuin. Er zijn ook verscheidene musea aan het kasteel, dus met deze uitstap vul je gemakkelijk een volledige dag. Daarnaast is ook de kust van Fåborg een echte aanrader. 

Op dag 5 rij je verder via de Sorebeltbrug naar het eiland Sjaelland. Onderweg kan je nog een bezoekje brengen aan het Vikingmuseum in Roskilde

De volgende 2 nachten spendeer je in Nordhavn. Het nieuwe stadsdeel van Kopenhagen, gelegen aan het water. Dag 6 is weer een vrije dag, deze kan je in Kopenhagen zelf doorbrengen. De stad biedt erg veel mogelijkheden, bewonder het koninklijke paleis, Amalienborg Slot of kies voor een rondvaart door de kanalen en de haven. Het kleurrijke Nyhavn is zeker een must-see en ook het beroemde Tivoli mag je niet missen. 

Op dag 7 heb je de keuze om 's ochtends Kopenhagen nog verder te verkennen of om al meteen richting het Zuiden te rijden. Onderweg kan je nog gaan wandelen door de bomen, bij Camp Adventure in Rønnede of de witte kliffen van Møn bewonderen. Je overnacht vervolgens in Maribo

Op de laatste dag vertrek je na een vroeg ontbijt naar de Deense havenstad Rødby en van daaruit neem je de veerboot om 9u45 naar Puttgarden (Duitsland). Na aankomst om 10u30 rij je verder over de Duitse autosnelwegen richting België. 

Boeking

  • 7 overnachtingen, inclusief ontbijt
  • Ferry overtocht Rodby-Puttgarden (met eigen wagen) 
  • Reisgids en landkaart 'Denemarken' 
  • Documentatiemap

Boeking

  • Vervoer (rondreis met eigen wagen)
  • Niet-vermelde maaltijden 
  • Persoonlijke uitgaven
  • Verzekeringen

Boeking

Alle deelnemers moeten in het bezit zijn van een geldige identiteitskaart. 

Boeking