Groepsreis Zuid-Afrika

Groepsreis Zuid-Afrika

Ga met ons mee naar één van de mooiste landen ter wereld! Zuid-Afrika is de perfecte mix van Afrika en Europa met het beste van beide werelden. Geniet van de adembenemende natuurpracht, de zinderende safari's, de kleurrijke bevolking en de bruisende steden. Bezoek het Kruger Park, wandel langs de tuinroute, geniet van de uitstekende wijnen in Stellenbosch en shop in het prachtige Waterfront in Kaapstad. Rondreis in kleine groep.

09/02/2020 - 24/02/2020

Vanaf € 2490 per persoon

Boeking

09/02/20 Brussel - Johannesburg 
Vertrek vanuit Brussel naar Johannesburg. Dankzij de voorreisvergadering kent u uw medereizigers al. Samen vliegen jullie via Dubai naar Johannesburg. 

10/02/20 Johannesburg - Krugerpark (O)
Aankomst in Johannesburg waar de gids op u wacht. Rit naar het Krugerpark. Je verblijft de volgende drie nachten in een lodge gelegen aan de rand van het beroemde wildpark. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

11/02/20 Panoramaroute (O)
De Panoramaroute slingert zich door een prachtig berglandschap en langs de indrukwekkende Blyde River Canyon. Je maakt een stop aan enkele uitzichtpunten zoals God's Window en de Three Rondavels. Bij Bourke's Luck Potholes zie je grillig gevormde rotsformaties. In het oude mijnwerkersstadje Pilgrim's Rest lijkt het alsof de rijd is blijven stilstaan. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

12/02/20 Kruger Nationaal Park (O)
Volledige dag safari in een open 4x4 voertuig doorheen het Krugerpark, het bekendste en grootste wildpark van Zuid-Afrika. Misschien kom je wel oog in oog te staan met enkele leden van de Big Five: leeuw, luipaard, olifant, buffel en neushoorn. Overnachting in Nkambeni Safari Camp***.

13/02/20 Kruger - Eswatini (Swaziland) (O)
Eswatini is een klein onafhankelijk koninkrijkje dat geprangd ligt tussen Zuid-Afrika en Mozambique. Na de middag bezoek aan het Mantenga Cultual Village. In dit openluchtmuseum ervaar je het dagelijkse leven en de gewoontes van de traditionele Swazi. Overnachting in Mantenga Lodge***.

14/02/20 Eswatini - St Lucia (O)
Je rijdt verder door het glooiende landschap van Swaziland naar St Lucia. Dit plaatsje aan de kust is gelegen naast het iSimangaliso Wetland Park, een beschermd natuurreservaat. In de namiddag boottocht op de lagune van St Lucia. Vanop de eerste rij spot je gegarandeerd nijlpaarden. Overnachting in Amazulu Lodge****.

15/02/20 St Lucia (O)
Vrije dag om de omgeving te ontdekken. Onze tip: maak een safari naar het Hluhluwe-Umfolozi Game Reserve, bekend om zijn neushoorns. Deze excursie is niet inbegrepen. Overnachting in Amazulu Lodge****.

16/02/20 St Lucia - Durban - Kaapstad - Stellenbosch (O)
Transfer naar de luchthaven van Durban en binnenlandse vlucht naar Kaapstad. Bij aankomst reizen we onmiddellijk door naar de wijnregio. Overnachting in Stellenbosch Hotel***, dat pal in het centrum van het gezellige studentenstadje Stellenbosch gelegen is.

17/02/20 Stellenbosch - Oudtshoorn (O)
Je kan nog even rondwandelen in Stellenbosch vooraleer te vertrekken naar Oudtshoorn. We volgen de Route 62 langs wijngaarden, prachtige bergpassen en pittoreske dorpjes. Onderweg stop je aan één van de wijndomeinen in Robertson om er al proevend kennis te maken met Zuid-Afrika's lekkerste exportproduct. Overnachting in Mooiplaas Guesthouse****.

18/02/20 Oudtshoorn - Tsitsikamma (O)
In de voormiddag bezoek je de Cangoogrotten met zijn indrukwekkende druipsteenformaties. Je ontdekt ook waarom Oudtshoorn de hoofdstad van de struisvogels wordt genoemd. Tijdens een tractortour op een boerderij zie je verschillende soorten en kan je ze voederen. Rit naar Tsitsikamma, een natuurpark waar de ruige oceaan en het groene regenwoud elkaar tegenkomen. Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

19/02/20 Tsitsikamma (O)
Wandel over de hangrbug aan de monding van de Storms rivier. Vrije namiddag om door de boomtoppen te glijden tijdens een canopy tour (niet inbegrepen). Overnachting in Tsitsikamma Village Inn***.

20/02/20 Tsitsikamma - Arniston/Algulhas (O)
Rit langsheen de Tuinroute naar Knysna waar je een stop maakt aan de Knysna Heads. Deze twee zandstenen kliffen scheiden de oceaan van de lagune. Bezoek ook het gezellige Waterfront. Je eindigt de dag in Arniston, een klein vissersdorpje gelegen aan de oceaan. Overnachting in Arniston Hotel**** of Algulhas Counrty Lodge****.

21/02/20 Arniston/Algulhas - Kaapstad (O)
Je maakt een stop in Hermanus. Tussen juni en december bestaat de kans dat je hier walvissen ziet zwemmen en spelen vanaf de kustlijn. In Betty's Bay ontmoet je de schattige Zuid-Afrikaanse pinguïns. Op naar de eindbestemming, Kaapstad. Bij helder weer rijden we naar de top van Signal Hill voor wat Afrikanen een sundowner noemen. Als de zon ondergaat, worden de flessen ontkurkt en klinken de glazen. Het spectaculaire uitzicht over de stad krijg je er gratis bij. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

22/02/20 Kaapstad (O)
Vandaag ontdek je de moederstad op je eigen ritme. Een dubbeldekker bus rijdt langs de belangrijkste bezienswaardigheden en onderweg kan je op verschillende plaatsen onbeperkt op- en afstappen. Aan boord krijg je uitleg in het Engels. Zeker niet te missen zijn de Tafelberg, de kleurrijke Bo-Kaap en het V&A Waterfront. Overnachting in hotel Holiday Inn Express***.

23/02/20 Kaapstad - Brussel (O-M)
Bezoek aan het Kaaps Schiereiland. Kaap de Goede Hoop en Cape Point zijn gelegen in een natuurreservaat aan het meest zuidelijke punt waar het uitzicht adembenemend is. Vanuit Houtbaai maak je bij goed weer een boottocht naar Duiker Island om een kolonie pelsrobben van dichtbij te bewonderen. Na de lunch rijden we naar de luchthaven van Kaapstad en zal onze gids u helpen met de check-in. Terugvlucht via Dubai.

24/02/20 Aankomst in Brussel
 

Boeking

 • Vluchten met Emirates en luchthaventaksen vanuit Brussel
 • Eigen Afrikaans sprekende gids die op u wacht in Johannesburg
 • Leuke typische accommodaties
 • Maaltijden volgens het programma
 • Alle excursies, parken en toegangsgelden tot de parken zoals vermeld
 • Transport in een comfortabele minibus met airco
 • Maaltijden volgens programma

Boeking

 • Persoonlijke uitgaven zoals aankopen en dranken
 • Maaltijden die niet vermeld worden (O=ontbijt, M=Middagmaal, A= Avondmaal)
 • Optionele excursies
 • Fooien voor de gids, chauffeur en kruiers (€ 80 pp)
 • Annulatie- en/of reisbijstandsverzekering
 • Singletoeslag: € 250

Boeking