Groepsreis 'Bruisend Bilbao & smaakvol San Sebastian'

Groepsreis 'Bruisend Bilbao & smaakvol San Sebastian'

Liesbeth Janssen neemt je mee naar het noorden van Spanje. Ontdek de kunststad Bilbao met zijn wereldberoemde Guggenheim museum. De moderne architectuur staat er in schril contrast met het historisch centrum vol kleurrijke straten. Deze trendy stad is ook een walhalla voor foodies en shoppers.

Je verkent ook de schitterende kuststad San Sebastian of ‘Donostia’ op z’n Baskisch waar je kan genieten van de lokale cultuur en gastronomie. Deze mondaine badplaats met prachtige baai en goudgeel zandstrand zorgt voor instant vakantiesfeer.

Je verblijft in het hotel Barcelo Bilbao Narvion (**** of gelijkwaardig).

Reis je met ons mee naar Spaans-Baskenland om deze twee toppers te ontdekken?


Afreis: 09/10/2024

Prijs: € 1.490 per persoon

Boeking

Dag 1: Heenreis Brussel – Bilbao

In de ochtend vlieg je rechtstreeks vanuit Brussel naar Bilbao waar je rond de middag aankomt. Dan volgt er een eerste kennismaking met deze fascinerende stad. Ontdek ‘Casco Viejo’, het oude stadscentrum waar je eindeloos kan ronddwalen in de straatjes. Beroemd zijn ‘Las Siete Calles’, de zeven straatjes die het hart vormen van de stad. Bewonder de Santiago Catedral op de Plaza Nueva. Slenter verder door het authentieke stadscentrum met historische gebouwen en tal van bruggen langs de rivier Nervion. Dineren doen we in één van de lokale restaurants.

Daarna volgt de transfer naar het hotel Barcelo Bilbao Narvion (of gelijkwaardig) voor overnachting.

 

Dag 2: Bilbao

Een citytrip naar Bilbao is natuurlijk niet compleet zonder een bezoek aan het bekende Guggenheim museum.  De komst van dit museum in 1997 veranderde Bilbao van industriestad naar een toeristische trekpleister. Het gebouw ontworpen door de Canadese architect Frank Owen is dan ook écht bijzonder. Dit groot complex biedt vanuit elke hoek een nieuw beeld. De sculpturen eromheen zoals de Bilbao Puppy van Jef Koons, maken het geheel nog indrukwekkender. Het museum zelf heeft wisselende exposities. Ook al ben je er al eens geweest, de tweede keer stap je nog verrast buiten. Na het museumbezoek is er vrije tijd voor een vrije lunch.


Tijdens de rondleiding passeer je langs het Teatro Arriaga en de basiliek van Begonia. Op de plaats waar deze basiliek gebouwd is, zou de Maagd Maria verschenen zijn in de 16e eeuw.De inwoners van Bilbao noemen hun ‘moeder’ ook wel ‘Amatxu’ en het is traditie dat organisaties, sportteams en zelfs zakenmensen zingend de heuvel op gaan om de maagd van Begonia te bezoeken. Deze pelgrimskerk is zowel te voet als per lift te bereiken.

Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in hotel Barcelo Bilbao Narvion (of gelijkwaardig).

 

Dag 3: Bilbao – Lekeito – Guernica – Kortezubi

Op dag 3 maak je een rit langs de Vizcaya kust met verschillende stops. De Golf van Viscaya is beroemd, berucht en gevreesd maar tegelijkertijd ook attractief, dramatisch en prachtig.

Laat je verrassen door Lekeito, een pittoresk vissersplaatsje gelegen in een mooie baai. Het meest opvallende monument van Lekeitio is ongetwijfeld de kerk van Santa Maria de la Asuncion. Deze kerk uit de 15e eeuw wordt beschouwd als één van de mooiste voorbeelden van de Baskische gotische architectuur.

Guernica, symbool van de Baskische eer en nationalisme, is het hart van het Baskenland en vooral bekend om het kunstwerk Guernica van Picasso, gebaseerd op de dramatische Duitse bombardementen in 1937. Tijdens een stadswandeling breng je een bezoek aan het Museo de la Paz en la Casa de Juntas, met aan de binnenkant een kleurrijk glas in loodraam en met op de buitenpatio de oude boom van Guernica.

In het ‘Parque de los Pueblos de Europa’ maak je kennis met de gigantische beeldhouwwerken van Henry Moore en Chillid. Het ‘Bosque Pintao de Oma’ is een deel van het ‘Parque Natural de Urdaibai’, dat door beeldhouwer en schilder Agustin Ibarrola omgetoverd werd in een soort van outdoor kunstgalerij, geschilderd op het canvas van de dennenbomen. Veel voorkomende motieven zijn ogen, regenbogen en menselijke figuren, maar ook geometrische vormen en abstracte ontwerpen. De heldere, levendige kleuren in Ibarola’s werken contrasterend met de natuurlijke aardse tinten eromheen.

Niet alle archeologische vondsten werden ontdekt door onverschrokken ontdekkingsreizigers. Zo werden de Santimamiñe-grotten ontdekt door twee spelende kinderen. De grot bevat een schat aan prehistorische artefacten en grotschilderingen die 13.000 jaar oud zijn.

Avondmaal in lokaal restaurant en overnachting in hotel Barcelo Bilbao Narvion (of gelijkwaardig)

 

Dag 4: Bilbao – San Sebastian


Van Bilbao rij je verder naar San Sebastian voor een begeleid bezoek. San Sebastian is de mondaine badplaats waar het Spaanse koningshuis vroeger de zomer doorbracht. Het wordt ook gezien als één van de belangrijkste gastronomische steden van Spanje. Je vindt er dan ook de hoogste concentratie aan bars van heel Spanje. Tijdens een wandeling langs de charmante schelpvormige baai, zie je het voormalige zomerpaleis van het Spaanse koningshuis en ook het bijzondere Kursaal (congrescentrum) van de Spaanse architect Rafael Moneo.

Met al deze pracht op je netvlies, wandel je vervolgens door de ‘Parte Vieja’, het oude stadsgedeelte dichtbij het strand. Hier vind je tal van boetiekjes, terrasjes, historische gebouwen en interessante bezienswaardigheden zoals de basiliek Santa Maria de Cor en de kerk San Vincente, absolute must see’s.


Het Plaza de la Constitucion vormt het kloppende hart van het oude centrum. Het is ook het plein waar het stierenvechten van San Sebastian ontstaan is. Getuige hiervan zijn de ontelbare balkons op de omringende gebouwen die vroeger verhuurd werden aan toeschouwers.

Een aanrader voor de vrije lunch is barhoppen en proeven van de kleurrijke pinxtos (heerlijke hapjes aan een prikkertje, royaal uitgestald op de toog). Ook handig als je geen woordje Spaans spreekt, want je hoeft alleen maar aan te wijzen wat je wil eten.

Enkele pinxtos later flaneer je over de promenade van ‘Playa de la Concha’. Dit strand duikt geheel terecht regelmatig op in lijsten van de mooiste stranden ter wereld. Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting in hotel Barcelo Bilbao Narvion (of gelijkwaardig).

 

Dag 5: Bilbao – Brussel

Geniet van een vrije voormiddag in Bilbao.  Zo kan je bijvoorbeeld het interessante ‘Museo de Bellas Artes’ bezoeken met meer dan 7.000 kunstwerken. Of wat dacht je van een boottochtje over de Nervión-rivier? Maak nog een wandeling door de hippe stad waar je overal kunst kan spotten in de vorm van street art. Geniet nog een laatste maal van de Baskische keuken (vrije lunch) vooraleer de transfer naar de luchthaven volgt voor de terugvlucht naar Brussel.

 

  

 

 

 

Boeking

 • Airportservice vanuit ons kantoor (Herk-de-Stad) naar Brussel en terug
 • Rechtstreekse vluchten vanuit Brussel naar Bilbao
 • Luchthaventransfer naar en van het hotel
 • Programma met vermelde bezoeken (Catedral de Bilbao, Iglesia San Anton, Guggenheim Museum, Basilica de Begonia, Teatro Arriaga en Museo de la Paz)
 • Verblijf in hotel Barcelo Bilbao Narvion (**** of gelijkwaardig)
 • Halfpension (ontbijt in hotel en avondmaal in lokale restaurants)
 • Nederlandstalige gids en audiosysteem
 • Nederlandstalige reisbegeleiding door Liesbeth Janssen

 

Boeking

 • Verzekeringen
 • Dranken en niet vermelde maaltijden
 • Toeristentaks (ter plaatse te betalen)
 • Fooien
 • Persoonlijke uitgaven
 • Single toeslag: € 290

 

 

Boeking