Rondreis Noord-Thailand met paradijselijk strandverblijf

Rondreis Noord-Thailand met paradijselijk strandverblijf

Thailand wordt niet voor niets 'Het land van de Glimlach' genoemd. De Thaise bevolking zorgt meteen voor een ongelofelijke gastvrijheid.

Met een vlucht vanuit Brussel vertrekken we op 16 april naar Bangkok met Emirates. Tijdens deze rondreis ontdek je de essentie van Noord-Thailand. Van het bruisende Bangkok en het authentieke Sukothai tot het historische en groene Chiang Mai. De laatste 3 dagen verblijf je in een paradijselijk resort in Hua Hin.

Prijs: € 2.490 per persoon 
Reserveer snel aan deze fantastische prijs want de plaatsen zijn beperkt!

Afreis: 16 april 2025 (12 dagen)

Download hier de brochure 

Boeking

Programma 

Dag 1: Brussel - Bangkok 

Verzamelen aan kantoor voor gemeenschappelijke transfer naar de luchthaven van Zaventem. Heenvlucht naar Bangkok met Emirates (via Dubai).

Dag 2: Bangkok 

De volgende dag komen we aan in Bangkok en worden we verwelkomd door onze lokale gids. Daarna volgt de transfer naar het hotel Montien Riverside (of gelijkwaardig). Vrije lunch. 

Er staat ook een boottocht op de klongs, de kanalen van het oude Bangkok, op het programma. De ideale manier om de verschillende aspecten van het Thaise leven aan de oevers te ontdekken. Je vaart voorbij 'Wat Arun', de tempel van de dageraad. Vervolgens keer je terug naar het hotel voor een welkomstdiner en overnachting.

 

Dag 3: Bangkok 

Na het ontbijt varen we vanaf de privésteiger van het hotel naar het oude centrum en bezoeken we het Koninklijk Paleis met zijn smaragden boeddha. 's Middags genieten we van een gevarieerd buffet aan de Chao Praya-oever. Je verkent ook China Town, de Chinese wijk van Bangkok en de kleurrijke bloemen- en fruitmarkt van Pa Klong. Terugkeer naar het hotel en avondmaal in een lokaal restaurant. 

Dag 4: Bangkok - Ayutthaya

Na het ontbijt verlaten we Bangkok en gaat het verder richting Mae Klong waar we een stop maken bij de Mae Klong 'flip flop' treinmarkt. We bezoeken ook de indrukwekkende drijvende markten van Damnoen Saduak. Lunch en transfer naar Ayutthaya waar je verblijft in het Krungsri River Hotel of gelijkwaardig. Avondmaal in een lokaal restaurant.

  

 

Dag 5: Ayutthaya - Sukhothai 

Na het ontbijt breng je een bezoek aan de tempel 'Wat Mahathat, bekend om het bijzondere en magische Boeddha-hoofd waar een eeuwenoude boom omheen is gegroeid. Lunch in de paradijselijke Chaba Lagoon, gevolgd door een transfer naar het authentieke Sukothai. Vrije avond en overnachting in Legendha Sukothai of gelijkwaardig. Avondmaal in een lokaal restaurant.

 

Dag 6: Sukothai - Chiang Mai 

Na het ontbijt bezoeken we het historisch park van Sukothai, de bakermat van de Thaise beschaving. Lunch in een lokaal restaurant. In de namiddag vertrek richting Chiang Mai, ook wel 'De Roos van het Noorden' genoemd. Je maakt hier kennis met lokale ambachten zoals de traditionele productie van zijde, gelakt hout, jade, het slijpen van edelstenen en schilderkunst op parasols. Aankomst in Hotel The Empress (of gelijkwaardig). Avondmaal in een lokaal restaurant en overnachting.

Dag 7: Chiang Mai 

Na het ontbijt rijden we de heuvel Doi Suthep op waar een schitterend panorama over Chiang Mai en de omgeving op ons wacht. Een lange kronkeltrap van 306 treden leidt je te voet naar de tempel Wat Phrathat Doi Suthep met zijn prachtig vergulde parasols. Daarna staat er een orchideeënkwekerij op het programma, een (vlinder)tuin met prachtige orchideeën in weelderige bloei. De rest van de dag breng je door in volle natuur. Je bezoekt o.a. een olifantenschool waarbij je kennismaakt met de imposante Thaise olifanten. Lunch ter plaatse. In de late namiddag terugkeer naar het hotel. 's Avonds genieten we van een heerlijk viergangendiner in het hotel.

 

Dag 8: Chiang Mai - Bangkok

Ontbijt in het hotel. Vrije dag. Als optionele excursie kan je een fietstocht in Chiang Mai maken of een kookcursus volgen. In de late namiddag vertrekken we naar het treinstation van Chiang Mai en overnachten we aan boord van de befaamde slaaptrein naar Bangkok.

Dag 9: Bangkok - Hua Hin 

In de vroege ochtend kom je aan in Bangkok en geniet je van een ontbijt in een lokaal restaurant. Transfer per autocar naar Hua Hin voor enkele relaxdagen aan het strand. Verblijf in Hotel Veranda Resort & Villas Hua Hin Cha Am of gelijkwaardig op basis van half pension. Vrije namiddag. Avondmaal en overnachting in het hotel.

Dag 10: Hua Hin 

Vrije dag om te genieten in het hotel of Hua Hin te verkennen. Verblijf op basis van half pension.

Dag 11: Hua Hin - Bangkok - terugvlucht

Ontbijt in het hotel en vrije tijd. 's Avonds transfer naar de luchthaven van Bangkok voor de terugvlucht naar Brussel.

Dag 12: Aankomst in Brussel 

De volgende dag kom je aan in Brussel.

 

Impressie van de hotels 

  

 

 

Boeking

 • Eigen begeleiding van Herbots Reizen
 • Airportservice naar Brussel vanaf kantoor 
 • Vluchten naar en van Bangkok met Emirates 
 • Rondreis volgens programma 
 • Engelstalige lokale gids 
 • Volpension (9x ontbijt, 6x lunch, 7x diner)
 • Verblijf in luxehotels met 2 nachten strandverblijf 

 

 

Boeking

 • Overige maaltijden en dranken 
 • Fooien 
 • Annulatie- en bijstandsverzekering 
 • Optionele excursies
 • Persoonlijke uitgaven 
 • Singletoeslag: € 350

 

 

Boeking

 • Voor een reis naar Thailand heb je een internationaal paspoort nodig
 • Afreis gegarandeerd bij minimum 10 deelnemers - maximum 25 deelnemers 

 

 

Boeking