Sri Lanka

Sri Lanka

Ontdek de meest aansprekende natuurlijke, culturele en historische hoogtepunten van Sri Lanka. Tijdens deze reis bezoekt u het prachtige culturele erfgoed en maakt u bijzondere tochten door het groene binnenland. Een zeer diverse rondreis met klassieke highlights en veel couleur locale met aan het einde nog enkele heerlijke dagen aan het strand. U komt ogen en oren te kort om alle indrukken in u op te nemen.

Vanaf € 2.290 per persoon

Meer info

Dag 1: Vlucht naar Colombo

Dag 2: Colombo - Yapahuwa - Aukana - Dambulla (diner)

Aankomst op de luchthaven. Onthaal en vertrek naar Dambulla. Onderweg bezoek aan het 13e eeuwse fort van Yapahuwa, hier werd vroeger de Tand van Boeddha bewaard voor die werd overgebracht naar Kandy. Mede door de weinige toeristen op deze site lijkt de tijd hier stil te staan. Verder naar Aukana met zijn 12m hoge boeddha die uit de rots werd gehouwen en beschouwd wordt als het mooiste beeldhouwwerk op het eiland. Aankomst en check-in in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 3: Ontdekking van Sigiriya en Polonnaruwa (ontbijt - lunch - diner)

Rit door een fantastisch mooi gebied en stop aan een ananasplantage. Vervolgens bezoekt u de rotscitadel van Sigiriya, ook wel de leeuwenrots genoemd. Daarna zal u een traditionele offergave kunnen brengen in de tempel van Wewala en kunt u genieten van een typisch middagmaal in een ashram. In de namiddag bezoek aan de overwoekerde ruïnes van de koninklijke hoofdstad Polonnaruwa. U ontdekt er prachtige monumenten zoals de Boeddha's van de Gal Vihara, de tempel van Vatadage en het standbeeld van koning Parakramabahu. Terug naar het hotel en avondmaal. 

Dag 4: Sigiriya - Kandy (ontbijt - lunch - diner)

Na het ontbijt rijdt u naar de boeddhistische grotten van Dambulla, geklasseerd Unesco-werelderfgoed. Bezoek aan de grotten. Rit via een prachtige route naar Matale. Bezoek aan een kruidentuin en lunch ter plaatse. Vervolgens aankomst te Kandy, de door jungle omringde ‘heuvelhoofdstad’ van het eiland. Stadsbezoek en nadien wandelt u omheen het meer en kuiert u doorheen de koloniale stadswijken en de edelstenenbazaar. Avondmaal en overnachting te Kandy.

Dag 5: Kandy en haar geheime tempels (ontbijt - lunch - diner)

Bezoek aan de drie tempels Embekke Devale, met zijn magnifiek houtsnijwerk, Gadaladeniya Devale, met zijn Dravidische architectuur, en Lankathilaka Devale, in typisch Singhalese stijl. Middagmaal. Terugrit naar Kandy en vrije namiddag. ’s Avonds bezoekt u de befaamde tempel van de Tand van Boeddha. De pelgrims aanbidden er dit relikwie tijdens een kleurrijke offerandeceremonie. Daarna woont u een spektakel bij met typische dansen. Avondmaal en overnachting.

Dag 6: Kandy - Nuwara Eliya - Ella (ontbijt - lunch - diner)

Na het ontbijt bezoek aan de botanische tuin van Peradeniya met zijn duizenden exotische planten. Vervolg van uw route naar Nuwara Eliya, een parel van een heuvelstadje met een goed bewaarde Britse koloniale sfeer. Onderweg middagmaal en bezoek aan een typische theeplantage. Aankomst en intrek in het hotel. Avondmaal en overnachting.

Dag 7: Ella - Uda Walawe NP (ontbijt- lunch - diner)

Na het ontbijt, check-out en vertrek naar Ella, een klein hillstation in het groene hart van het eiland. U maakt er een wandeling naar Little Adam’s Peak en passeert langs theeplantages, watervallen en rijstvelden. Vertrek naar Udawalawe. In de late namiddag doet u een jeepsafari in het minder vaak bezochte Udawalawe National park. Met wat geluk ziet u er trompetterende olifanten, een kudde herten, prachtige vogels en misschien zelfs een luipaard. Deze regio is een must-see in het zuiden van Sri Lanka. Aansluitend naar het hotel, check-in en vrije avond.

Dag 8: Uda Walawe - Galle - Tangalle (ontbijt - diner)

Ontbijt en ontdekking van de verbazende ‘steltvissers’ van het dorp Weligama. Galle is een voormalig Portugees fort op de handelsroute, dat nu geklasseerd werelderfgoed is. Vervolgens aankomst in een charmehotel naar keuze voor een deugddoend strandverblijf als afsluiter van de reis.

Dag 9: Tangalle (ontbijt - diner)

vrije dag in halfpension. Strand, rust, zwembad...

Dag 10: Strandverblijf - terugvlucht (ontbijt)

Vrije voormiddag om te genieten van het strand. In de namiddag transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht.

Dag 11: aankomst Brussel

Meer info

 • Lijnvluchten.
 • Luchthaventaksen en brandstoftoeslagen bekend bij publicatie brochure.
 • Overnachtingen in dubbele kamer in vermelde hotels of gelijkwaardig.
 • Transfers en transport in privévoertuigen met airco.
 • Diensten van een Engelstalige gids/chauffeur.
 • Vermelde maaltijden 
 • Assistentie van onze lokale partner ter plaatse.

Meer info

 • Alle niet vermelde diensten in “Inbegrepen”
 • Een mogelijke vluchttoeslag (brandstof, reservatieklasse ...)
 • Persoonlijke uitgaven, fooien en dranken
 • Reisverzekeringen
 • Visumkosten

Meer info

Voor Sri Lanka heeft u een internationaal paspoort nodig dat nog 6 maanden geldig is na retour.

Meer info

Contacteer ons voor meer informatie over deze reis.