Ontdek Canada

Ontdek Canada

Welkom in één van de grootste, indrukwekkendste en meest uitgestrekte landen ter wereld. Canada is bovendien één van de mooiste landen ter wereld om zelf met de wagen door te rijden.

Verwacht je aan majestueuze berglandschappen met uitgestrekte gletsjers, prachtige bossen en smaragdgroene meren.

We stellen graag een ‘fly & drive’ voor, volledig naar jouw wensen.

 

 

 

Meer info

Dag 1: Calgary

Je vliegt op Calgary. Na aankomst haal je de huurwagen op en volgt de hotelovernachting.

Dag 2: Calgary – Banff

Vandaag kan je de stad Calgary ontdekken en een bezoek brengen aan het Olympic Park. Daarna rij je verder naar Banff, het belangrijkste commerciële centrum in het Banff National Park (het eerste nationale park in Canada). De hoogste stad in Canada ligt in de Alberta Rockies langs de Trans-Canada Highway.

Dag 3 & Dag 4: Vrije dagen in Banff

Dag 5: Banff – Lake Louise

Op dag 5 rij je van Banff verder naar Lake Louise, in het hart van de Canadese Rocky Mountains. Verwacht je aan een bergmeer met sprankelend blauw water.

Dag 6: Lake Louise – Columbia – Jasper

Onderweg naar Jasper passeer je Columbia. Het Columbia Icefield ligt halverwege de Icefields Parkway in de Canadese Rockies. Je vindt in het gebied diverse gletsjers, maar de Athabasca gletsjer is de toegankelijkste en het meest zichtbaar vanaf de snelweg.

Dag 7: Vrije dag in Jasper, het centrum van Jasper National Park

Dag 8: Jasper – Clearwater

In de ochtend verlaat je Jasper om verder te rijden naar Clearwater. Je kan een stop maken aan de Blue River voor een onvergetelijke Jetboat-safari of een 4x4 jeepsafari.

Dag 9: Clearwater – Kamloops

Volledige dag om het Wells Gray Park te bezoeken met maar liefst 39 watervallen. Deze uitgestrekte wildernis biedt grote meren, diepe kloven, met gletsjers bedekte bergtoppen, brede alpenweiden en echte oerbossen. Eindigen doe je in Kamloops.

Dag 10: Kamloops – Whistler

Whistler ligt aan de Blackcomb en Whistler Mountains. De bergen beschikken over meer dan 7000 aren ski en snowboardterrein, met 37 liften die meer dan 200 pistes faciliteren. In de zomer vind je er vooral golfsport.

Dag 11: Whistler – Nanaimo – Ucluelet

Vandaag staat er een lange rit met ferryovertocht op het programma. Nanaimo ligt op Vancouver Island en is de belangrijkste haven voor de veerdiensten vanaf Vancouver en Horseshoe Bay. Hierna verder naar Ucluelet.

Dag 12: Vrije dag Ucluelet / Tofino

Tofino is de ideale plek om walvissen te gaan spotten.

Dag 13: Tofino – Duncan – Victoria

Vandaag passeer je het unieke Duncan, het centrum van de Cowichan Valley. Het stadje wordt ook wel de ‘City of Totems’ genoemd, naar de Cowichan Natives die gekend zijn voor het maken van totempalen om hun cultuur te bewaren. Hierna verder naar Victoria, de hoofdstad van British Columbia.

Dag 14: Vrije dag in Victoria

Dag 15: Victoria – Vancouver

Je verlaat Victoria en neemt de ferry naar het vasteland. Vancouver is omgeven door het heldere water van de Straat van Georgia en de bergtoppen van het Coast Mountains gebergte. Dit maakt het een stad van vele tegenstrijdigheden waar je, op dezelfde dag, kan gaan skiën én gaan zeilen. Vandaag lever je ook de huurwagen weer in.

Dag 16: Vrije dag in Vancouver

Dag 17: Terugvlucht vanuit Vancouver

Vandaag vlieg je vanuit Vancouver terug naar België/Nederland.

Dag 18: Aankomst op de volgende dag

 

  

 

 

 

Meer info

  • Vluchten
  • Gekozen accommodaties
  • Huurauto
  • Gepersonaliseerd roadbook

 

Meer info

  • Niet-vermelde maaltijden en dranken
  • Inkomgelden en extra uitstappen 
  • Verzekering

 

 

Meer info

Voor een reis naar Canada heb je de volgende reisdocumenten nodig:

  • Internationaal paspoort
  • ETA visum

 

 

Meer info

Contacteer ons voor meer informatie over deze reis.