Ga op expeditie naar ANTARTICA!

Ga op expeditie naar ANTARTICA!

Een reis naar het eeuwige ijs staat bij vele mensen op hun bucket list. Misschien is het nu wel tijd om die droom te doen uitkomen. Het expeditieschip HANSEATIC inspiration brengt u in het gezelschap van Dixie Dansercoer naar een adembenemend landschap, ver weg van alle beschaving.

Beleef de poolgebieden van nabij en waag u aan een onvergetelijk avontuur en begin aan de expeditie van uw leven!

 Deze reis begint in het magische Ushuaia in Argentinië, wanneer de vliegtuigtickets voor 2021 bekend zijn zullen wij u een aantal voorstellen doen voor uw vlucht naar Argentinië.

 

Van Ushuai naar Ushuai 

 

Individuele heenreis naar Buenos Aires (nog niet inbegrepen)

 

02/02/2021  Chartervlucht naar Ushuaia vertrek 18u00

Na het ontbijt brengt een transfer je naar de luchthaven van Buenos Aires voor de vlucht naar Ushuaia. Deze Argentijnse stad, is de meest zuidelijke stad van de wereld en wordt ook wel “Fin del Mundo” genoemd. In de namiddag ga je aan boord van jouw prachtige expeditieschip, de Hanseatic Inspiration. Vanuit het door majestueuze bergen omzoomde Beagle Kanaal vaar je richting Drake Passage.Gedurende deze cruise zal de bekendste Belgische poolreiziger, Dixie Dansercoer, aan de hand van lezingen of tijdens de activiteiten/excursies zijn legendarische ervaringen met jou delen (onder voorbehoud)

 

03/02/2021  Overtocht van de Drake Passage

Vandaag maakt het schip de oversteek van Drake Passage. De Drake Passage is een bijna 1000 km brede zeestraat tussen het zuidpunt van Zuid-Amerika, Kaap Hoorn en Antarctica. Dit is de kortste verbinding tussen Antarctica en het vasteland van de rest van de wereld. Ze werd vernoemd naar de Britse zeevaarder Francis Drake en staat bekend om haar gure weersomstandigheden. Dankzij de geavanceerde bouw van de schepen en de moderne weermonitoring is deze oversteek tegenwoordig echter minder verraderlijk dan in de beginjaren van de expedities.

 

04/02/2021  Zuidelijke Shetlandeilanden, Weddelzee, passage van de zuidpoolcirkel, margueritte Bay, Schiereiland Antartica.

De komende 9 dagen zullen het absolute hoogtepunt vormen van jouw Antarctica cruise.  Je vaart naar de Zuidelijke Shetland Eilanden, deze liggen verspreid over een lengte van ongeveer 800 kilometer. Geniet van onvergetelijke momenten wanneer je bijvoorbeeld het Antarctische vasteland in de buurt van Paradise Bay betreedt. Met sneeuw bedekte toppen omringen de baai, waar ijsbergen ter grootte van huizen en gletsjers honderden meters hoog boven je oprijzen. De gigantische gletsjerrotsen, zoals die van Neko Harbour, bieden een unieke achtergrond. Op bijvoorbeeld Cuverville Island kan je Ezelspinguïns spotten zover het oog reikt. Een van de meest indrukwekkende scheepvaartpassages ter wereld is het Lemaire Channel: bergen tot 1000 m hoog op een zeestraat van water. Ook Neumayer Channel en Port Lockroy bieden een panoramisch uitzicht op adembenemende gletsjers. Wanneer je op de Antarctic Sound vaart, wordt het open dek jouw ultieme uitkijkplaats om unieke natuurspektakels waar te nemen: zo kan er plots een majestueuze walvis opduiken. De Weddell zee is de thuisbasis van adembenemende ijsformaties, waarvan sommige bedekt met adeliepinguïns en dicht pakijs.  Ben je avontuurlijk ingesteld en wil je net zoals een poolreiziger het echte Antarctica ervaren, boek dan het camping-avontuur (optionele activiteit aan boord te boeken en te betalen). Omringd door onvoorstelbare stilte, die alleen onderbroken wordt door het krakende ijs en de roep van pinguïns in de verte, zal je de unieke kans hebben om te overnachten op dit prachtige schiereiland (afhankelijk van de weersomstandigheden).   

Tijdens de expedities zullen de zodiacs meerdere malen per dag te water gelaten worden. Aan de hand van deze rubberen boten zal je in kleine groepjes toch aan wal kunnen gaan op plaatsen waar geen haven is.  Hierdoor zal je (zonder lange wachttijden) de natuur vanuit een uniek perspectief kunnen ontdekken. 

 

13/02/2021  Overtocht Drake Passage

 

15/02/2021  Aankomst in Ushaia (eventuele verlenging in Argentinië, of terugreis, nog niet inbegrepen)

 

EXPEDITIECRUISE Antartica, 13 dagen van Ushuai naar Ushuai.

Prijs vanaf: € 11.410 per persoon in een buitengarantiekajuit.

5% vroegboekkorting bij reservatie voor 30 juni 2020

 

Inbegrepen:

 • Binnenlandse vluchten Buenos Aires – Ushuaia – Buenos Aires
 • 1 overnachting in het Four Seasons hotel of gelijkwaardig in Buenos Aires 
 • Lokaal transport in comfortabele minibus/autocar met airconditioning 
 • Alle overnachtingen aan boord van het expeditieschip HANSEATIC inspiration 
 • 14x ontbijt, 12x middagmaal, 12x avondmaal 
 • Havengelden en -taksen 
 • Fooien voor het cruisepersoneel 
 • Voertaal aan boord is Duits en Engels  
 • Cruise mede begeleid door Dixie Dansercoer (onder voorbehoud) 
 • Verkenningen per zodiacs (deels e-zodiacs) 
 • Gebruik van de interactieve Ocean Academy om meer kennis te vergaren 
 • Uitrusting voor bruikleen: een verrekijker van Swarovski Optik en twee sets Nordic wandelstokken in de kajuit, verder warme parka’s en rubberen laarzen 
 • Ocean Spa met Finse sauna met zeezicht, stoomsauna, binnen en buiten ontspanningsruimte (spabehandelingen en kapper mits toeslag) 
 • In elke kajuit: welkomst champagne, mini bar gevuld met een dagelijkse selectie van frisdranken, koffiemachine,  24 uur kajuit service 
 • Uitgebreide informatie voor de cruise – bijvoorbeeld handboeken over Antarctica, alsook expeditie mappen 
 • 200 € boordkrediet per persoon

Wil u meer informatie over deze aanbieding?

Vul dan dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!