Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris

Noorderlichtweekend - Harriniva of Jeris

Dit programma is ideaal voor een weekendje weg met een maximale Laplandbeleving. U verblijft 3 nachten in het wildernishotel van Harriniva of dat van Jeris. In dit programma zijn maar liefst 4 activiteiten inbegrepen. Zo maakt u een lange huskytocht en rendiersledetocht. Verder gaat u op zoek naar het noorderlicht met sneeuwscooters en maakt u nachtelijke sneeuwschoenwandeling.

Boeking

Dag 1: BRUSSEL - KITTILÄ - HARRINIVA of JERIS (D)
Rechtstreekse vlucht van Brussel naar de luchthaven van Kittilä.

Aankomst in de voormiddag te Kittilä, gevolgd door transfer naar het wildernishotel van Harriniva of Jeris. U verblijft er in een hotelkamer maar mits supplement kan u er ook in een gezellige chalet overnachten.

Dag 2: HARRINIVA of JERIS (O + L + D)
Na het ontbijt maakt u kennis met de lokale gids die u de warme thermische kledij zal bezorgen die u kan behouden tot op het einde van het programma. Deze uitrusting bestaat uit een thermische overall, handschoenen, muts en warme winterschoenen.

Deze traditionele rendierboerderij bestaat al meer dan 100 jaarU maakt er een tochtje met de rendierslede

Met een minibus wordt u naar de rendierboerderij van Torassieppi gebracht. Deze traditionele rendierboerderij bestaat al meer dan 100 jaar. U maakt er kennis met de rendierherder die u alles over de rendieren zal vertellen. U maakt er een korte tocht per rendierslede en u krijgt er een lunch in een Lapse teepee of ook wel kota genoemd.

Wanneer het donker wordt, vertrekt u op een nachtelijke sneeuwscootersafariMet de sneeuwscooter op jacht naar het noorderlicht

In de namiddag zal een gids u wat meer vertellen over het fenomeen van het noorderlicht. Zowel de wetenschappelijk kant als de mythes achter het noorderlicht worden toegelicht. Tijdens deze presentatie krijgt u ook iets aangeboden om te drinken en te eten.

Dag 3: HARRINIVA of JERIS (O + L + D)
Na een woordje uitleg over hoe een huskyslede te besturen, vertrekt u op een extra lange huskytocht van 15 km. U zit met 2 personen per slede die u afwisselend kan besturen. Elk huskyteam bestaat uit 4 of 6 honden.

Na een woordje uitleg over hoe een huskyslede te besturen, vertrekt u op huskytocht. Elk huskyteam bestaat uit 4 of 6 honden

Vrije namiddag waarbij u de omgeving rond het hotel kan verkennen. Het Harriniva wildernishotel ligt aan de Muonio rivier en op wandelafstand van de Zweedse grens. Het wildernishotel van Jeris ligt aan het Jerisjärvi meer en vlak naast het Pallas Nationaal Park.

Ter plaatse kan u gemakkelijk materiaal huren zoals sneeuwschoenen of langlaufski's om zelf tochten te maken in de omliggende natuur.

Dag 4: HARRINIVA of JERIS - KITTILÄ - BRUSSEL (O)
Vrij voormiddag gevolgd door check-out.

Transfer rond de middag naar de luchthaven van Kittilä voor de rechtstreekse terugvlucht naar Brussel.

 

Boeking

 • Met rechtstreekse chartervlucht in Economy Class volgens beschikbaarheid, inclusief alle vooraf betaalbare taksen ter waarde van € 51,00 per ticket gekend op 01/05/2022
 • 3 nachten verblijf in een hotelkamer van hotel Harriniva of hotel Jeris op basis van 2 personen per kamer.
  Verblijf in een chalet mogelijk mits supplement, zie toeslagen.
 • Maaltijden volgens programma (O: ontbijt, L: lunch en D: diner)
 • Gratis koffie/thee tijdens de dag
 • Bustransfer hotel-luchthaven-hotel
 • Excursies:
  • Bezoek aan een rendierboerderij met korte rendiersledetocht
  • Nachtelijke sneeuwscootersafari van 20 km op basis van 2 personen per scooter. Rijverzekering inbegrepen met eigen risico van € 800,00 per schadegeval. Dit eigen risico kan verlaagd worden tot € 400,00 door een supplement te betalen van € 20,00/pers./verblijf.
   Geldig voor max. 1 schadegeval per verblijf. Enkel ter plaatse mogelijk.
  • Huskytocht van 15km op basis van 2 personen per slede
  • Nachtelijke sneeuwschoenwandeling
 • Diensten van een lokale Engelstalige gids tijdens de excursies
 • Warme winterkledij van de start van de eerste activiteit tot bij vertrek
 • BTW en bijdrage Vlaamse Solidariteit Reisgelden

Boeking

 • Annulatie- en/of bijstandsverzekering
 • Persoonlijke uitgaven zoals dranken, telefoon,…
 • Excursies en diensten niet specifiek vermeld in het programma

Boeking

HOTEL HARRINIVA ***+ of HOTEL JERIS ***+
VERBLIJF IN EEN HOTELKAMER

Vertrek
(vaste data)
Bezet
door
1 pers.
Bezet
door
2 pers.
Bezet
door
3 pers.
02/02/23  € 1.595 € 1.430 € 1.415
09/02/23  € 1.620 € 1.455 € 1.440
16/02/23  € 1.570 € 1.405 € 1.390
23/02/23  € 1.680 € 1.505 € 1.500
02/03/23  € 1.570 € 1.405 € 1.390

 

Minimum leeftijd: 12 jaar.
Minimum aantal deelnemers: 1.

Aankomst op donderdag, andere data op aanvraag.

De inhoud van het programma is gegarandeerd maar de volgorde kan wijzigen.

Bij alle chaletverblijven (Harriniva of Jeris) moeten minstens 2 volwassenen verblijven per chalet.

Om met een sneeuwscooter te mogen rijden moet u minstens 18 jaar zijn en over een geldig rijbewijs beschikken. Tijdens de excursies geldt een nultolerantie voor alcohol.

Single supplement voor sneeuwscootertochten verplicht voor singles of reisgezelschappen die oneven uitkomen. Omwille van veiligheid en verzekeringsrichtlijnen kan er niet gedeeld worden met andere deelnemers of gidsen.

Gelieve alle gewenste extra's zoals facultatieve excursies, maaltijdsupplementen, speciale diëten,... bij reservatie of ten laatste 2 maanden voor vertrek door te geven. Voor elke wijziging of toevoeging aan uw dossier minder dan 2 maanden voor vertrek wordt een administratieve kost van € 25,00 per dossier in rekening gebracht.

Prijzen zijn steeds onder voorbehoud van beschikbaarheid.

Een goede reisverzekering is absoluut aangeraden. Indien u een annulatieverzekering afsluit, kies dan voor de optie 'Inclusief vakantieonderbreking' zodat u eventueel niet- genoten diensten ter plaatse kan terugbetaald krijgen. Ook een uitgebreide bijstandsverzekering inclusief gemotoriseerde (winter)sporten wordt aanbevolen.

Boeking