Groepsreis Oeganda

Groepsreis Oeganda

Koen Herbots neemt een exclusieve en kleine groep mee naar de parel van Afrika. Spot tijdens deze unieke rondreis de klimmende leeuwen van Ishasha en trek met ervaren rangers op safari op zoek naar de Big 5 (leeuw, luipaard, buffel, neushoorn en olifant). Bezoek de indrukwekkende Murchison Falls en geniet als hoogtepunt van deze trip van een ontmoeting met de berggorilla's en chimpansees. We reizen in een kleine groep van minimum 10 en maximum 12 deelnemers. Oeganda de bucketlist bestemming van 2023!

 

Afreis: zondag 10 september 2023

Prijs: € 6.490 pp

 

        

 

 

Boeking

Dag 1: Brussel – Entebbe

’s Ochtends vertrek vanaf ons kantoor in Herk-de-Stad naar Brussel. Vlucht naar Entebbe.

10u45    vertrek vanuit Brussel met Brussels Airlines

22u20    aankomst Entebbe

Bij aankomst in Entebbe wordt u opgewacht door een lokale vertegenwoordiger. Transfer naar ons eerste verblijf. Overnachting Boma Hotel.

 

Dag 2: Entebbe –  Murchison Falls National Park (O-L-D)

Na het ontbijt maken we een lange, maar mooie rit naar het Noorden van het land, dwars door de indrukwekkend vlakke stukken van Nakasongora. We maken een stop bij het Ziwa Wildlife Sanctuary, de enige plaats in Oeganda waar je met wat geluk de witte neushoorns kan spotten. Na het bezoek en de wandelsafari op zoek naar de neushoorns staat er een lekkere lunch klaar.

Diner en overnachting ( 2 nachten ) in Pakuba Safari Lodge in Murchison National Park.

 

Dag 3: Murchison Falls National Park (O-L-D)

’s Morgens vroeg uit de veren want we gaan op zoek naar de ‘Big 5‘ in het Noordelijkste deel van dit mooie Nationaal Park. De savanne met palmbomen is zeer uniek qua uitzichten en op zich al meer dan de moeite. Na een heerlijke lunch in de lodge, staat er in de namiddag een bootsafari op de Nijl op het programma ( +/- 3u). Deze cruise brengt ons tot aan de machtige Nijlwaterval. Deze is de sterkste waterval ter wereld. De Nijl stort zich hier 43m naar beneden door een ravijn van slechts 8m breed. Hier aan de basis van de waterval gaan we van boord om een wandeling tot aan de top van de waterval te maken. De gids/chauffeur wacht jullie op ons en brengt ons terug naar de Pakuba Safari Lodge voor diner en Overnachting.

 

Dag 4: Murchison Falls NP- Kibale National Park (O-L-D)                                                    

Na het ontbijt rijden we naar Fort Portal waar zich het Kibale National Park bevindt. Deze mooie rit levert weer een aantal prachtige vergezichten op door de Albertine Rift. Geniet van de prachtige landschappen van Hoima en Kagadi.  De lunch is voorzien in  Fort Portals, na de lunch wordt er een bezoek gebracht aan  Amabere g’ Nyinamwiru grotten en maken we een wandeling naar de Fort Portals Krater merenveld, vanaf de top van de Kyenganywa heuvel genieten we van een onvergetelijk zicht, op een klare dag zien we zelfs de Rwenzori Mountains.

We overnachten 2 maal in de Chimpanzee Forest Guesthouse. 

 

Dag 5: Kibale National Park (O-L-D)

Vandaag trekken we onder leiding van een natuurgids het Kibale National Park in op zoek naar chimpansees en de andere primaten. Een ervaren ranger onthult alle geheimen van de fauna en flora in het woud.

In de namiddag staat een begeleide wandeling langs het Bigodimoeras op het programma, een rijkelijk begroeide plek met wilde palmen en papyrus. Dit is het leefgebied van zo’n 137 vogelsoorten.

Diner en overnachting in Chimpanzee Forest Guesthouse.

 

Dag 6: Kibale National Park – Queen Elizabeth National Park (O-L-D)

Een mooie rit voert ons langs de Rwenzoribergen tot in het Queen Elizabeth National Park. Hier leeft tal van wild op de grasvlaktes en rond de kratermeren. Na de lunch stappen we aan boord van een boot voor een 2 uur durende tocht op het Kazingakanaal, dat Lake Edward en Lake George verbindt. Nijlpaarden, tal van vogels en dorstige dieren houden zich op aan de oevers van het kanaal.

Nadien malen we een gamedrive in het park. Onder begeleiding van een ranger treden we in de sporen van leeuwen, luipaarden, reuzenboszwijnen, Kaapse buffels, olifanten, waterbokken, Oegandese kobben, topi’s en bosbokken.

Diner en overnachting in Enganzi Game Lodge.

 

Dag 7: Queen Elizabeth National Park – Ishasa sector (O-L-D)

Na het ontbijt starten we de dag met een Safari rit in de Kasenyi sector. Na de lunch gaat de safari verder naar de zuidelijke sector gekend als Ishaha waar we in de late namiddag een gamedrive doen. Dit gedeelte is gekend voor zijn boomklimmende Leeuwen.

Diner en overnachting in Enjojo Lodge. (O-L-D)

 

Dag 8: Ishasa sector – Bwindi Impenetrable National Park (O-L-D)

Geniet van een laatste ochtendsafari in de Ishasha sector. Via de Kigezi Highlands, ook wel bekend als het ‘Zwitserland van Afrika’, gaat het verder naar het Bwindi Impenetrable National Park.

Diner en overnachting in  Haven Lodge Buhoma (2 nachten)

 

Dag 9: Bwindi Impenetrable National Park (O-L-D)

In de voormiddag trekken we naar het Bwindi Impenetrable National Park in en gaan we voor een ontmoeting met de bedreigde berggorilla’s. Met onze spoorzoekers maken we een wandeling doorheen het spectaculaire regenwoud met zijn soms steile, dichtbeboste hellingen. Oog in oog staan met gorilla’s is ongetwijfeld één van de meest ontroerende wildontmoetingen die Afrika te bieden heeft. Nog in Bwindi vinden we tientallen endemische vogel- en zoogdiersoorten. Na de trekking keren we terug naar de accommodaties om alle indrukken te delen met de groep van deze once in a lifetime bucketlist ervaring. 

 

Dag 10: Bwindi Impenetrable National Park – Lake Bunyonyi (O-L-D)

Na het ontbijt nemen we met een rit doorheen de natuur afscheid van het regenwoud. Ons eindpunt is Lake Bunyonyi, het meer van wel 1000 eilanden. Na de lunch maken jullie een mooie boottocht op het meer.

Diner en overnachting in Birdnest @ Bunyonyi Resort

 

Dag 11: Lake Bunyonyi – Lake Mburo National Park (O-L-D)

Na het ontbijt trekken we verder naar Lake Mburo National Park. Dit is een minder gekend en naar onze mening ondergewaardeerd park. Een met acacia’s bebost decor vormt het leefgebied voor de reusachtige elandantilopen, zebra’s, topi’s en impala’s. Onze lunch nemen we in Igongo Cultural Center waar we de typische Oegandese gerechten kunnen proeven.

In de late namiddag maken we nog een safari rit in het nationaal park Mburo.  
Diner en overnachting in Mihingo Lodge

 

Dag 12: Lake Mburo National Park – Entebbe

’s Ochtends is een laatste safari voorzien waarna we afscheid nemen van dit prachtige land. Na de lunch is de transfer voorzien naar de luchthaven. Onderweg houden we op de evenaar halt voor een laatste korte fotostop. In de vooravond komen we aan in Entebbe net op tijd voor de retour vlucht.

Entebbe-Brussel              23u30-06u45

 

Dag 13: Aankomst Brussel

Aansluitend transfer naar het kantoor.

Boeking

 • Begeleiding door Koen Herbots
 • Airportservice
 • Internationale vluchten vanuit Brussel
 • Logies, maaltijden en activiteiten volgens het programma
 • Erkende professionele Engelstalige gidsen
 • Vervoer in comfortabele 4x4 jeeps (enkel onze groep)
 • Water tijdens de safari's
 • Inkomgelden en parkfees
 • 1 gorilla trekking permit
 • 1 Chimp trekking permit
 • Voorreisvergadering 

Boeking

 • Kosten voor het visum/paspoort/inentingen/eventueel covid-19 test
 • Optionele activiteiten die niet vermeld staan
 • Wasserijservice
 • Fooien (80 USD)
 • Dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie -en reisverzekering

Boeking

De prijs is gebaseerd op minimaal 10 en maximaal 12 deelnemers.

Een internationaal paspoort is noodzakelijk, het moet nog 6 maanden na de retourdatum geldig zijn!

Bij aankomst moet je een single entry visum aankopen (50 USD)

Malaria medicatie is ten zeerste aanbevolen net als een inenting tegen gele koorts! 

Boeking