Groepsreis Costa Rica en Nicaragua (VOLZET)

Groepsreis Costa Rica en Nicaragua (VOLZET)

Boek nu je plaats op deze 12-daagse unieke rondreis, waarbij we twee van de meest betoverende bestemmingen van Midden-Amerika samen verkennen. Droom je ervan adembenemende regenwouden in combinatie met rijke culturen te ontdekken? Dan is onze groepsreis naar Costa Rica en Nicaragua jouw ultieme avontuur!

Trek de weelderige jungle van Costa Rica in en kom oog in oog te staan met exotische vlinders en kleurrijke vogels. Sluit je ogen en geniet van de rustgevende geluiden van de natuur en laat je verwonderen door de machtige Arenal vulkaan. In Nicaragua gaan we op ontdekkingstocht door de charmante dorpjes, waar we verwelkomd worden door de vriendelijke lokale bevolking. Leer over hun rijke cultuur, tradities en ambachten die al eeuwenlang worden doorgegeven. Bij elke stap die we maken, worden we begeleid door een ervaren gids die ons de meest verborgen schatten van deze prachtige landen laat zien.

Ontdek het betoverende Costa Rica en Nicaragua onder begeleiding van Koen Herbots.

 

Eénmalige afreis: 29 mei 2024 (12 Dagen)

Prijs: € 3.490 (bij reservatie voor 1/10/2023)

   

 

 

 

Boeking

Dag 1: Brussel - San José (D)

Samen vertrekken we vanaf het kantoor in Herk-de-Stad met de airportservice naar Brussel. Via Madrid vliegen we naar San-José waar we worden verwelkomd door onze lokale Nederlandstalige gids. We reizen naar het hotel waar een heerlijk diner op ons wacht. 

Overnachting: San José / Barcelo Palacio 

Dag 2: San José - La Fortuna (O-L-D)

Na het uitchecken, vertrekken we naar het Poas Volcano National Park. De schoonheid van het smaragdgroene meer dat middenin een adembenemende krater ligt zal je niet onverschillig laten. Na het bereiken van de top van de hoofdkrater van Poas maken we kennis met de indrukwekkende kracht van een vulkaan.

Namiddag reizen we naar het La Paz Waterfall Gardens Nature Park. Dit is het grootste dierenreservaat in Costa Rica. Te midden van weelderig regenwoud, witte rivieren en spectaculaire watervallen gaan we vogels, vlinders, apen, kolibries, slangen, katachtigen en kikkers trachten te spotten. Bovendien behoren de 5 watervallen tot de mooiste van het land. 

Overnachting: La Fortuna / Arenal Paraiso

 

Dag 3: La Fortuna (O-L-D)

We gaan vandaag op pad in de magische Arenal regio. In de prachtige groene natuur maken we een onvergetelijke wandeling (3Km) over o.a. 6 prachtige hangbruggen, ontworpen om spectaculair maar volledig veilig te zijn. Namiddag is er een vrij moment om het stadje Fortuna om eigen houtje te verkennen of om in te tekenen op één van de vele sportieve activiteiten die hier worden voorzien. 

Overnachting: La Fortuna / Arenal Paraiso

 

Dag 4: La Fortuna - Granada (O-L-D)

Om tijdens deze rondreis een ideale combinatie te bekomen tussen cultuur en natuur trekken we de grens over naar Nicaragua. hier rijden we langs het tweede grootste meer van Latijns-Amerika. Naar het charmante koloniale Granada, dat bekend is voor zijn Spaans-koloniale architectuur. Granada is een levende getuigenis van een 17e-eeuwse Spaanse stad in Latijns-Amerika. Het ligt aan de westelijke oever van Lake Nicaragua en het is zonder twijfel de mooiste en gezelligste stad van het land.

Overnachting: La Gran Francia / Granada

 

Dag 5: Granada (O-L-D)

Na een tocht doorheen het Masaya Volcano National Park, met het wondermooie uitkijkpunt over de actieve krater bezoeken we de stad Masaya die haar charme uit de koloniale tijd heeft behouden. Het is met zijn kleine ambachtsmarkt en mooie inheemse wijk Monimbo, de bakermat van Nicaragua's folkloristische erfgoed.

Ook 'Los Pueblos Blancos', de witte dorpen, staan vandaag op het programma. Zo brengen we o.a. een bezoek aan San Juan de Oriente, dat bekend staat om zijn fijne en briljante pottenbakkers. In alle straten van dit dorp vind je winkels en ambachtelijke werkplaatsen die prachtige stukken en voorwerpen maken. 

Overnachting: La Gran Francia / Granada

 

Dag 6: Granada (O-L-D)

In de voormiddag bezoeken we het historische centrum van Granada. We ontdekken de charme van de koloniale gebouwen mat als hoogtepunt een prachtig centraal plein aangelegd plein in de stijl van 16e-eeuwse Spaanse steden. We trekken naar het San Francisco klooster en genieten van een spectaculair uitzicht over de stad, het Nicaragua-meer en de Mombacho-vulkaan.

Namiddag maken we een onvergetelijke tocht in kleine bootjes over het beroemde Nicaragua-meer door de 'Isletas', een ware archipel van kleine eilandjes bedekt met een rijke vegetatie. Deze 365 kleine vulkanische eilanden werden gevormd toen de Mombacho vulkaan ongeveer 20.000 jaar geleden uitbarstte. 

Overnachting: La Gran Francia / Granada  

 

Dag 7: Granada - Rincón de la Vieja (O-L-D)

Na het ontbijt keren we terug naar Costa Rica waar een heerlijke lunch met zeevruchten op ons wacht. Op weg naar de regio Guanacaste zullen het groen en de rijkdom van deze plek je versteld doen staan. Hier worden paarden en vee gefokt. De mannen zien eruit als cowboys en het tropische woud maakt plaats voor enorme ranches van rijke landeigenaren. We reizen verder naar Rincón de la Vieja waar we in ons hotel dineren.

Overnachting: Buena Vista Lodge /Rincon de la Vieja 

 

Dag 8: Rincón de la Vieja (O-L-D)

Vandaag ontdekken we het Nationaal Park Rincón de la Vieja. We wandelen via een netwerk van paden door het bos langs fumarolen, borrelende modderpoelen en de beroemde 'pailas' en geisers waaruit klei met een temperatuur van meer dan 106 graden Celsius in de open lucht spuit. Tijdens de wandeling genieten we van de de grote verscheidenheid aan fauna en flora. Kapucijnaapjes, brulapen, neusbeertjes en vele vogels kunnen onze wegen kruisen. 

Geniet in de namiddag van een reeks optionele activiteiten die we zullen voorstellen. Dineren doen we weer gezellig in ons hotel.

Overnachting: Buena Vista Lodge /Rincon de la Vieja 

 

Dag 9: Rincón de la Vieja - San José (O-L-D)

Vroeg in de ochtend reizen we naar het centrum van het land. Onderweg stoppen we voor een bezoek aan het Carara Nationaal Park. Het park, dat in de inheemse Huetartaal Río de lagartos (rivier van krokodillen) betekent, beslaat een gebied van ongeveer 5.242 hectare en strekt zich uit van de Pacifische kust tot de laaglanden in het binnenland. Het park staat bekend als een ontmoetingsplaats tussen twee belangrijke ecosystemen: het tropische droge bos en het tropische regenwoud. Het is niet alleen de thuisbasis van krokodillen maar ook van heel wat vogels zoals de rode ara. Na deze heerlijke dag komen we aan in San José.

Overnachting: San José / Barcelo Palacio 

 

Dag 10: San José (O-L-D)

Vandaag gaan we richting het Irazú Vulkaan Nationaal Park. De Irazú is de hoogste actieve vulkaan in Costa Rica (3.432 meter). De route naar Irazú loopt door enkele van Costa Rica's vruchtbaarste landbouwgebieden. We genieten van een typische lunch en brengen een bezoek aan een kleine familiale koffieplantage, waar we over de verschillende productiefasen leren en de heerlijke Costa Ricaanse koffie, pure Arabica, proeven.

In San José maken we tot slot een panoramische rondrit door de hoofdstad: we passeren het Plaza de la Cultura, het Nationaal Theater en het Parque Central.

Overnachting: San José / Barcelo Palacio 

Dag 11: San José - Brussel (O-L-D)

Deze ochtend ontdekken we de ambachtelijke kant van Costa Rica via het associatieproject Museo y Mercadito Chietón, waar 25 etnische gemeenschappen en 140 ambachtslieden zijn samengekomen met het idee om hun kunst en cultuur te laten zien via een museum en de verkoop van hun handwerk te promoten.

We eindigen met een wandeling tussen de kraampjes van de centrale markt om onder te dompelen in de feestelijke Costa Ricaanse sfeer. Fruit, groenten, kruiden, geneeskrachtige planten, alledaagse voorwerpen, textiel, kleding en allerlei lokale ambachten zijn te koop.

Na de lunch is het helaas al tijd voor de transfer naar de luchthaven. Na het volbrengen van de instapformaliteiten checken we in voor onze vlucht naar Madrid.

 

Dag 12: San José - Brussel

We vliegen door de nacht en overnachten aan boord. Een maaltijd aan boord wordt ook voorzien. Vanuit Madrid vliegen we verder naar Brussel.

Bij aankomst in Brussel wachten onze chauffeurs op ons die ons terug richting kantoor zullen brengen.

 

      

Boeking

 • Airportservice vanuit ons kantoor (Herk-de-Stad) naar Brussel en terug
 • Vluchten vanuit Brussel via Madrid naar San José
 • Alle accommodaties inclusief de maaltijden zoals vermeld (O= ontbijt, L= lunch, D= diner)
 • Alle activiteiten volgens programma
 • Nederlandstalige reisbegeleiding door Koen Herbots

 

Boeking

 • Verzekeringen
 • Niet vermelde dranken en maaltijden
 • Optionele excursies
 • Fooien 
 • Persoonlijke uitgaven
 • Single supplement

 

Boeking

Naargelang de omstandigheden, in het belang van de reiziger of om de producten te verbeteren, kan het programma hier en daar een kleine wijziging ondergaan.

 

Prijs: € 3.490 per persoon (inschrijving voor 1/10/2023)

Plaatsen zijn beperkt! (VOLZET)

Boeking