Groepscruise Noorse Fjorden

Groepscruise Noorse Fjorden

Noorse saga’s en natuurpracht

De Noorse fjorden spreken tot ieders verbeelding. Het schilderachtige landschap is de bestemming bij uitstek voor natuurliefhebbers. Eind mei is een zeer geschikte periode om de Noorse fjorden in al haar pracht te ontdekken. Het ijs smelt, de watervallen stromen, de berglandschappen bloeien en de stadjes herleven. Op deze cruise volgt het ene hoogtepunt na het andere. Ontdek de kleurrijke houten huizen in Bergen, bewonder de Zeven Zusters waterval in Geirangerfjord en geniet van de fenomenale uitzichten in Ålesund.

Op het gloednieuwe cruiseschip Rotterdam zult u zich bovendien snel thuis voelen. Veel receptionisten zijn Nederlandstalig en ook excursies, menukaarten en dagprogramma’s zijn beschikbaar in het Nederlands. De rederij Holland America Line staat ook bekend voor zijn verfijnde gastronomie, attente service en comfortabele hutten. Kortom, alle ingrediënten zijn aanwezig om er een geweldige reis van te maken!

 

Drie troeven van deze cruise:

- Combinatie van steden en natuur
- Inclusief transfers vanuit België
- Nederlandstalige begeleiding

Boeking

Dag 1: Amsterdam (20/05/23)

Een comfortabele autocartransfer brengt u ’s ochtends naar de vertrekhaven. U kunt opstappen in Oostende, Loppem, Gent of Antwerpen. In de late middag zet het schip koers richting Noorwegen.

 

Dag 2: Dag op zee (21/05/23)

Tijdens deze zeedag kunt u uitgebreid kennismaken met de faciliteiten van de Rotterdam. Laat u verrassen door de talrijke voorzieningen, restaurants en activiteiten aan boord.

 

Dag 3: Eidfjord en Hardangerfjord (22/05/23)

De kleine gemeente Eidfjord ligt aan het Hardangerfjord, genesteld tussen groene heuvels. Op slechts twintig kilometer hiervandaan vindt u de hoogste en meest gekende waterval van Noorwegen, de Vøringsfossen. Het water dendert er 182 meter loodrecht naar beneden tot in een nauwe kloof. Een absolute blikvanger op uw reis door Noorwegen. In de namiddag vaart het schip doorheen het schilderachtige Hardangerfjord.

 

Dag 4: Ålesund (23/05/23)

Na een verwoestende brand werd Ålesund in 1904 volledig heropgebouwd in een charmerende Art Nouveaustijl. De bekendste attractie van Ålesund is de stadsberg Aksla. Vanop de top ziet u een geweldig panorama over de stad, de eilandjes, de fjorden en de omliggende bergen. Wilt u graag zien hoe de Noren vroeger leefden? Reis dan terug in de tijd met een bezoek aan het Sunnmøre Openluchtmuseum waar oude huizen en replica's van Vikingschepen tentoongesteld worden.

 

Dag 5: Geirangerfjord (24/05/23)

Het dorpje Geiranger ligt aan het uiteinde van het gelijknamige Geirangerfjord. Met zijn steile wanden, kletterende watervallen, besneeuwde toppen en rode bergboerderijen is het één van de meest indrukwekkende fjorden van Noorwegen. Dit unieke landschap is daarom door UNESCO toegevoegd aan de lijst van beschermd Natuurerfgoed. In de namiddag vaart het schip doorheen het fjord. Vanop het dek zult u onder meer de 300 meter hoge Syv Søstrene zien, de Zeven Zusters watervallen.

 

Dag 6: Bergen (25/05/23)

Ontdek Bergen, een stad vol geschiedenis. Tijdens een wandeling door het centrum zal uw oog onmiddellijk vallen op de gele, witte en rode houten huizen van de Bryggenwijk. Deze historische gebouwen liggen aan de kade en werden eeuwenlang gebruikt door handelaars. Vandaag zijn ze beschermd UNESCO-Werelderfgoed en een belangrijke toeristische trekpleister. Ook de kabelbaan van Bergen is een aanrader en bezorgt u een fantastisch panorama over de omgeving.

 

Dag 7: Dag op zee (26/05/23)

Vandaag vaart de Rotterdam terug naar Nederland. Overdag zijn er diverse activiteiten maar u kunt evengoed rustig ontspannen met een goed boek. Een zeedag is ook ideaal om eens te gaan dineren in één van de specialiteitenrestaurants.

 

Dag 8: Amsterdam (27/05/23)

In de vroege ochtend komen we aan in Amsterdam. Na het ontbijt gaan we van boord en brengt de autocar u terug naar België.

Boeking

 • Nederlandstalige reisbegeleiding (min. 15 deelnemers)
 • Transfers vanuit België naar Amsterdam (heen/terug)*
 • Cruise in volpension
 • Signature drankenpakket (actie)
 • Gebruik van de openbare faciliteiten aan boord
 • Livemuziek in de bars en shows in het theater
 • Havengelden, btw en Garantiefonds Reizen

*Opstapplaatsen: Oostende, Loppem, Gentbrugge, Antwerpen

Boeking

 • Verzekeringen
 • Excursies
 • Fooien ($15,50 per persoon, per nacht)
 • Niet-vermelde diensten

Boeking

Prijzen:

 • Binnenhut cat. L € 1.250 per persoon
 • Buitenhut cat. F € 1.655 per persoon
 • Balkonhut cat. VH € 1.755 per persoon
 • Balkonhut cat. VE € 1.895 per persoon

 

Nodige reisdocumenten: geldige identiteitskaart

Boeking