Begeleide cruise Noorwegen, Schotland & Shetland islands

Begeleide cruise Noorwegen, Schotland & Shetland islands

Deze van oorsprong Nederlandse rederij weet op basis van 145 jaar ervaring hoe zij haar gasten in al hun behoeften kan voorzien. Hoewel de rederij inmiddels Amerikaans is en als voertaal Engels wordt gehanteerd, is alle informatie aan boord ook in het Nederlands beschikbaar. Daarnaast zijn altijd vele Nederlandstalige bemanningsleden aanwezig. Geniet van een onvergetelijke cruise met ‘s werelds oudste rederij, waar ontspanning, culinaire verrukkingen en entertainment centraal staan.

Rotterdam combineert traditie met de modernste snufjes. Wat dacht je van livemuziek op verschillende podia, wijn maken in huis en professionele kooklessen?

Boeking

Dag 1: Vertrek richting Rotterdam

Je vertrekt met je transfer vanuit België naar de haven van Rotterdam. Bij aankomst in Rotterdam kan je inschepen en kan je prachtige vakantie eindelijk beginnen.

Dag 2: Zeedag

Aan boord van de Rotterdam zal je jou geen moment vervelen. Een fitnesscentrum en basketbal- en volleybalvelden zorgen ervoor dat je fit kan blijven, terwijl de zwembaden, whirlpools en de Greenhouse Spa & Salon bijdragen aan volledige ontspanning van lichaam en geest. Tal van bars nodigen uit tot een drankje terwijl je kennis kan maken met jouw medereizigers. '

's Avonds is het de moeite waard om de verschillende lounges te bezoeken die, dankzij de “Music Walk”, gevuld zijn met vier verschillende muziekgenres en de beste live muziek. In het “World Stage” theater zijn er indrukwekkende voorstellingen voor het hele gezin en in het casino kan je jouw geluk beproeven.

Dag 3: Eidfjord & cruise door het Hardangefjord

De kleine gemeente Eidfjord ligt in een zijtak van het Hardangerfjord. Op enkele tientallen kilometers van het stadje vind je de spectaculaire waterval Vøringsfossen, één van de meest bezochte attracties in Noorwegen. Het water dendert er 182 meter loodrecht naar beneden tot in een nauwe kloof. De waterval ligt te midden van het Hardangervidda, een uitgestrekt nationaal park met spectaculaire uitzichten en fascinerende landschappen.
In de namiddag vaart het schip door het Hardangerfjord.

Dag 4: Stavanger

Ga een frisse neus halen in de haven bij de historische werfwoningen van Stavanger (Sjøhusrekken) terwijl de meeuwen boven het havengebied zweven. Maak een wandeling langs de typische, witgeschilderde houten huizen in  Gamle Stavanger, het oudste stadsdeel van Stavanger. Wip hier en daar binnen bij de talloze mooie galerieën en de bijzondere winkeltjes met ambachtelijke snuisterijen en voor je het weet sta je plotseling in een straat die in alle kleuren van de regenboog geschilderd is.

Het vrolijke straatje Øvre Holmegate is bezaaid met leuke cafés, boetiekjes en galerieën. En niet te vergeten: met talloze fotomomenten natuurlijk. De locals noemen het niet voor niets Fargegaten (wat letterlijk ‘kleurenstraat’ betekent), en het is ook de meest gefotografeerde straat van Stavanger.

Dag 5: Lerwick, Shetland Eilanden

De Shetlandeilanden behoren tot het Verenigd Koninkrijk maar de Schotse en Noorse invloeden zijn onmiskenbaar aanwezig. Zo leunt het lokale dialect aan bij het Oudnoors en zijn veel traditionele volksfeesten geïnspireerd door het Vikingverleden. Het ruige landschap van de afgezonderde eilandengroep werd gebeeldhouwd door duizenden jaren wind, zee en zand. Dit geeft de Shetlandeilanden hun karakteristieke natuurpracht, met ongerepte stranden, glinsterende fjorden, met heide begroeide veenlanden en scherpe kliffen. Tijdens een rit door het schilderachtige gebied zal je ook snel de bekende shetlandpony’s spotten.

Dag 6: South Queensferry – Edinburgh

Plan je een bezoek aan de adembenemende hoofdstad van Schotland? In Edinburgh en omgeving vind je veel geweldige bezienswaardigheden en attracties. Prachtige architectuur, eindeloze kronkelende steegjes en het imposante kasteel maken de stad uniek. Opmerking: Het schip meert aan in South Queensferry, gelegen nabij Edinburgh.

Dag 7: Zeedag

 

Dag 8: Aankomst Rotterdam

Helaas is dit al de laatste dag van de reis. We meren terug aan in Rotterdam en maken ons klaar om weer huiswaarts te gaan.

 

 

Boeking

 • Transfer per autocar van en naar Rotterdam Cruiseterminal
 • Verblijf op basis van een tweepersoonskajuit
 • Maaltijden in het buffetrestaurant en het à la carte hoofdrestaurant
 • Elite drankenpakket ( 15 drankjes per persoon, per dag met een maximale waarde van 15 dollar per glas)
 • 1 diner in een specialiteitenrestaurant
 • 100 dollar excursiekrediet per persoon
 • Fooien voor de bemanning
 • Wifi pakket
 • Gebruik van de openbare faciliteiten zoals zwembad, jacuzzi, fitness
 • Livemusic in de bars en shows in het theater
 • Havengelden
 • Nederlandstalige begeleiding
 • Vol pension

 

Boeking

 • Excursies, alle niet vermelde bezoeken en diensten
 • Alle dranken en persoonlijke uitgaven
 • Annulatie – en/of bijstandsverzekering
 • Administratiekosten

 

 

Boeking

Afreis op 27/04/2023

€1.895 per persoon voor 7 nachten in volpension

Boeking