In IJsland op jacht naar het Noorderlicht

In IJsland op jacht naar het Noorderlicht

Op deze korte maar unieke Nederlandstalige groepsreis gaat u op jacht naar het indrukwekkende noorderlicht. Tijdens uw zoektocht ontdekt u de prachtige natuur van Ijsland: watervallen, geisers en ruige landschappen. U ontspant in het warme water van de Blue Lagoon, u ontdekt het schiereiland Snaefellsnes en we laten u kennis maken met de 'Golden Circle'. Snel inschrijven is noodzakelijk.

Verschillende afreisdata! (v.a. € 1.331,45, dagprijzen afhankelijk van de vlucht en de bezetting)

(16 december 2018, 13 januari 2019 en 17 februari 2019)U

Programma:

Dag 1: Brussel - Kevlavik - Blue Lagoon - Reykjavik 

Rechtstreekse vlucht vanuit Brussel. Bij aankomst ontdekt u meteen een hoogtepunt van Ijsland: De Blue Lagoon, de belangrijkste geothermische spa van het land, gelegen in een desolaat lavalandschap. Het mineraalrijke lichtblauwe water borrelt naarboven uit natuurlijke bronnen en heeft een positieve werking op uw huid. Terwijl het buiten rond het vriespunt is zal u het in het water met een temperatuur van 40°C bijzonder warm hebben.
Vrij avondmaal in de stad. Overnachten doet u de gehele periode in het CenterHotel Plaza ***+.

Dag 2: Reykjavik  

Vandaag gaat u op ontdekking door de hoofdstad Reykjavik. Een stadstour laat u meteen kennis maken me de hoogtepunten! na een wandeling in het oude stadscentrum wordt de ochtend afgesloten met een tour door het moderne en architectonische Harpa concertgebouw. Vrije namiddag. In de avond is het tijd om op zoek te gaan naar het noorderlicht. Met wat geluk wordt de avond afgesloten met een groene bewegende lichtbogen.

Dag 3: Snaefellsnes National Park

Het schiereiland Snaefellsnes, in het westen van Ijsaland, wordt ook wel het Ijsland miniatuur genoemd. In het Nationaal Park komen we gletsjers, zeekliffen, volgens en vulkanische pieken tegen. Ondertussen geniet u van de prachtige watervallen. Voor u het prachtig Nationaal Park bezoekt, wordt er een stop voorzien in het haaienmuseum. Ijsland is tevens één van de weinige plaatsen waar haaien gevongen en bereid worden. Durf jij een hapje aan? Volgende stop: Kirkjuffel ofwel 'Kerkberg'. Op het einde van de dag terugrit naar Reykjavik.

Dag 4: Golden Circle

Vandaag ontdekt u de Golden Circle of ook wel de 3 bekendste hoogtepunten van Ijsland: Geysir, Gullfoss en Thingvellir National Park, genoemd. Eerste stop de heetwaterbronnen van Geysir en naastgelegen Strokkur. Een bijzonder schouwspel om van dichtbij te kijken. Borrelend helderblauw water dat als een 'bol' ineens 30 meter de lucht inspuit. De Strokkur katapuleert om de 5 à 10 minuten. De volgende stop, de waterval Gulfoss, behoort tot de mooiste watervallen van Ijsland. Door de grote kracht waarmee het water in de kloof stort, vormen de nevelwolken bij zonnig weer vrijwel altijd een prachtige regenboog. Hierdoor wordt Gullfosh ook wel de 'gouden waterval' genoemd. De dag wordt afgesloten met een bezoek aan het Nationaal Park Thingvellir. Vrije avondmaal en overnachting in Reykkjavik.

Dag 5: Reykjavik - Kevlavik - Brussel

Na het ontbijt transfer naar de luchthaven van Kevlavik voro de terugvlucht naar Brussel.

 

Ingegrepen

 • Nederlandstalige reisleiding van Brussel tot Brussel

 • Rechtstreekse internationale vluchten met Icelandair

 • Alle luchthaventaksen op het ticket en lokaal transport in comfortabele autocar

 • Alle vermelde lokale transfers en overnachtingen

 • Maaltijden volgens programma

 • Toegang tot de Blue Lagoon en gebruik handdoek

 • Stadsbezoek Reykjavík met gegidste rondleiding in het Harpa-gebouw

 • Avondlijke noorderlichtexcursie

 • Volledige dag excursie schiereiland Snæfellsnes

 • Volledige dagexcursie Golden Circle

Niet inbegrepen

 • Toegangsgelden
 • Persoonlijke uitgaven
 • Verzekeringen
 • Fooien voor de chauffeur en porters

 

MAIL ONS voor de juiste dagprijs. Prijs is afhankelijk van de vluchten!

Wil u meer informatie over deze aanbieding?

Vul dan dit formulier in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op!