Groepsreis Riviercruise Moezel/Rijn

Groepsreis Riviercruise Moezel/Rijn

Zo dichtbij en toch zo onbekend…. De Moezel, een rivier die zich uitstrekt over een lengte van 500 km en haar oorsprong vindt in Frankrijk, vormt de Luxemburgs-Duitse grens, snijdt het Rijnlands leisteenplateau aan en mondt ten slotte uit in de Rijn in Koblenz. De Moezel kronkelt zich door prachtige strakke valleien met zonnige wijngaarden. Ze vormt schilderachtige taferelen die menig postkaartje versieren en kenmerkend zijn voor het rustige riviertoerisme. Laat u meevoeren op deze weelderige rivier tot in Trier met haar talrijke Romeinse en middeleeuwse vestingen. Koblenz, ingesloten tussen het Rijnmassief en de heuvels, is één van de mooiste en oudste steden van Duitsland. Achtereenvolgens kruist u kastelen, burchten en ruïnes die hoog op de steile heuvels staan en getuigen zijn van meer dan 2000 jaar geschiedenis. Laat u gedurende enkele dagen volledig onderdompelen in deze prachtige regio rijk aan tradities en cultureel erfgoed.

  • De afdaling van de Moezel en ontdekking van Trier, Bernkastel en Cochem.
  • Een 100% Nederlandstalige cruise.
  • Alle excursies zijn inbegrepen in het programma.
  • Hier kronkelt de Moezel doorheen het hart van de wijnbouwregio.

 

PRIJZEN IN EURO PER PERSOON, INCLUSIEF BTW

• Vertrek vanuit België

KAJUITEN            DEKKEN                               DUBBELE BEZETTING                      INDIVIDUELE BEZETTING

DUBBEL               HOOFDDEK                         € 790 €                                                                1 490

DUBBEL               BOVENDEK                         € 890 €                                                                1 650

Boeking

ZONDAG 15/9:  BELGIË ➤ KEULEN ➤ KOBLENZ

‘s Morgens vertrek per luxe autocar vanuit België naar Keulen. Inscheping aan boord van de Poseidon en lunch. In de namiddag zet het schip koers naar Koblenz waar het in de avond aankomt in de « Deutsches Eck » waar Rijn en Moezel samenvloeien. Welkomstdiner aan boord.

 

MAANDAG 16/9: KOBLENZ ➤ COCHEM

Na het ontbijt vertrek voor een begeleid bezoek aan Koblenz: de St. Kastorbasiliek, de Onze-Lieve-Vrouwekerk met haar twee torens, het monument gewijd aan Keizer Willem I en de Schangel fontein. Terugkeer naar het schip in de late voormiddag.

Lunch aan boord terwijl de cruise verder gaat naar Cochem. De Poseidon vaart tussen steile heuvels waarvan de oevers bedekt zijn met wijngaarden. Aankomst in Cochem omstreeks 16u. Begeleid bezoek aan de stad. Wandel doorheen de steegjes van de oude stad en bewonder de middeleeuwse

stadspoorten, vakwerkhuizen, overblijfselen van de stadsmuren en het barokke stadhuis. Diner aan boord.

 

DINSDAG 17/9: COCHEM ➤ BERNKASTEL

Het schip vertrekt ’s morgens vroeg en vaart door het sprookjesachtige Moezeldal naar Bernkastel. Deze stad, gelegen tussen de wijngaarden, spreekt tot de verbeelding door haar middeleeuws architecturaal karakter met romantische steegjes en schilderachtige hoekjes. Na de lunch is er een

geleid bezoek aan de stad en haar wijnmuseum.

 

WOENSDAG 18/9: BERNKASTEL ➤ TRIER ➤ GREVENMACHER

Het schip vaart in de ochtend op de Moezel naar Trier. Na de lunch, begeleid bezoek aan Trier. Trier is een oude Romeinse stad, gesticht in het jaar 16 voor Christus. De stad beschikt over vele monumenten uit de Romeinse periode: de Porta Nigra (Zwarte Poort), het Amfitheater en de Keizerthermen.

Er bevinden zich ook talloze religieuze overblijfselen uit de Middeleeuwen en de Renaissanceperiode zoals de Dom van Trier, de Basilica van Constantijn en de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De stad verwierf

ook bekendheid als geboortestad van Karl Marx. Begeleid stadsbezoek. Terug aan boord in de late namiddag.

Galadiner van de kapitein.

 

DONDERDAG 19/9  GREVENMACHER ➤ BELGIË

Ontscheping na het ontbijt. Vertrek per luxe-autocar naar België.

 

 

Uw schip: M/S POSEIDON

 

Dankzij de 49 kajuiten verspreid over twee dekken, biedt M/S Poseidon een echt intieme en gezellige sfeer. De eenvoud van het schip geeft het een charme dat volledig ten goede komt voor het bewonderen van de voorbijglijdende landschappen. U zult de kwaliteit van de aangeboden diensten aan boord zeker waarderen.

 

DE KAJUITEN

De kajuiten zijn verdeeld over 2 dekken en hebben een oppervlakte van 11m². Ook beschikken de kajuiten over 2 aparte bedden en hebben een raam dat open kan. Alle kajuiten zijn uitgerust met een douche, toilet, televisie, kluis en een individueel regelbare airconditioning. Alle kajuiten beschikken over twee aparte bedden. Gedurende de dag kan, op aanvraag, één van de twee bedden omgevormd worden tot een bank.

 

DE GEMEENSCHAPPELIJKE RUIMTES

In het salon kunt u terecht bij de panoramische bar voor een verfrissend drankje. Het restaurant bevindt zich op het Hoofddek waarbij het ontbijt in buffetvorm wordt geserveerd, de lunch en het diner zijn à la carte. Het restaurant heeft panoramische ramen, zodat u optimaal kunt genieten van de voorbijvarende landschappen.

De traplift kan gebruikt worden om het zonneterras en het restaurant te bereiken. Het restaurant is enkel toegankelijk via het Bovendek. De kajuiten op het Hoofddek zijn alleen toegankelijk via de trap.

 

> TECHNISCHE KENMERKEN

> LENGTE: 78 m

> BREEDTE: 10 m

> DIEPGANG: 1,40 m

> CAPACITEIT: 100 passagiers

> BEMANNINGSLEDEN: 21

> KAJUITEN: 49 verdeeld over 2 dekken

> VOLTAGE: 220 V

> MUNT AAN BOORD: euro

> BOUWJAAR: 1979

> RENOVATIE: 2018

Boeking

> INBEGREPEN IN DE PRIJS

• Vervoer per luxe autocar vanuit België naar het schip en terug

• De cruise in de gekozen categorie en kajuit in volpension van de eerste lunch tot en met het laatste ontbijt

• De dranken tijdens de diners

• Welkomstcocktail en -diner

• Alle excursies zoals vermeld in het programma

• Nederlandstalige reisbegeleiding

• Muzikale animatie aan boord

• Bagagedragers aan boord van het schip

• Haventaksen (€35) zoals op heden bekend, variabel en onderhevig aan veranderingen

Boeking

> NIET INBEGREPEN IN DE PRIJS

• Andere dranken dan deze vermeld in het programma

• Servicekosten (fooien)

• Reisverzekeringen

Boeking

> FORMALITEITEN VOOR DEELNEMERS MET BELGISCHE NATIONALITEIT

• Geldige identiteitskaart of internationaal paspoort

Boeking