Groepsreis Indonesië (Sulawesi/Java/Bali)

Groepsreis Indonesië (Sulawesi/Java/Bali)

Tijdens deze boeiende rondreis maakt u kennis met 3 van de mooiste eilanden van Indonesië. Ontdek op Java de mooiste boedhistische en hindoeïstische bouwwerken van de archipel. Wandel door de rijstvelden in Bali en leer alles over de vooroudercultuur in Sulawesi. Eeuwenoude tradities en rituelen, adembenemende natuur, groene rijstvelden, prachtige tempels en majestueuze vulkanen maken van deze rondreis, die begeleid wordt door Koen Herbots, een unieke ervaring!

Boeking

1 oktober 2018 Amsterdam - Singapore - Yogjakarta

Transfer naar Amsterdam en vluchten met Singapore Airlines. Heenvlucht Amsterdam 11u15 - 05u55 Singapore.


2 oktober 2018 Yogjakarta (M-A)

Aankomst in Singapore omstreeks 05u55. Aansluitende vlucht om 08u20 met aankomst in Yogjakarta omstreeks 09u30. Na het volbrengen van de immigratieformaliteiten gaan we lunchen in de groene omgeving van Prambanam. Hier ontdekken we de prachtige Hindoe tempels van het Prambanan (Unesco) complex. Terugkeer naar het stadscentrum van Yogyakarta waar we in het Phoenix M Gallery Hotel inchecken.


3 oktober 2018 Yogjakarta (O-M-A)

In de ochtend ontdekken wij Yogyakarta en haar culturele tradities. We bezoeken de Kraton en de omgeving van het paleis. Op een zeer leuke manier trekken we door de prachtige wijk Taman Sari. Namiddag trekken we naar de Borobudur, de grootste en indrukwekkendste Boeddhis sche tempel ter wereld.


4 oktober 2018 Yogyakarta-Tosari (O-M-A)

Na een vroeg ontbijt nemen we de trein naar Surabaya. We doorkruisen het eiland van west naar oost, door het laagland, suikerrietplantages en langs kleine dorpjes. Na de treinrit trekken we verder naar Trowulan, de oude hoofdstad van het koninkrijk van Majapahit. We stoppen voor een bezoek aan de tempels Candi Ratu en Candi Tikus. Na de lunch reizen we verder naar de kuststad van Pasuruan om dan de bergen in te rijden. Met minibusjes naar Tosari waar we in het eenvoudige Bromo Cottages hotel overnachten.


5 oktober 2018 Tosari - Makasar (O-M-A)

Vandaag geniet u van onze verrassingsexcursie rond de Bromovulkaan. Aansluitend naar Surabaya voor onze vlucht naar Makasar (Sulawesi). Transfer naar het Aston Makasar Hotel.

 

6 oktober 2018 Makassar - Sengkang (O-M-A)

We beginnen onze dag met de verkenning van de hoofdstad van Zuid-Sulawezi, met de kleurrijke vismarkt en de haven van Paotere. We bezoeken ook Fort Rotterdam, een indrukwekkende getuige van de Nederlandse invloed in Indonesië. Nu vertrekken we naar centraal Sulawezi en rijden langs de Bugis dorpjes met paalwoningen van wel 3 meter hoog . Deze regio is niet toeristisch we verblijven hier dan ook in het zeer eenvoudige BBC hotel (het beste in de streek).


7 oktober 2018 Sengkang - Rantepao (O-M-A)

Vroeg in de ochtend vertrekken we met gemotoriseerde prauwen voor een fantastische tocht op het meer van Tempe. Geen toerisme hier, wel een vriendelijke bevolking waarvan we een familie bezoeken in hun drijvend dorp. Na deze ongelooflijke excursie rijden we langs Enrekang naar Rantepao. We verblijven in het prima Heritage Resort dat is opgezet als een typisch Toraja dorp. Diner in het hotel.

 

8 oktober 2018 Rantepao (O-M-A)

De volgende 2 dagen zijn gewijd aan de ontdekking van deze eigenzinnige cultuur die ondergedompeld is in animistische tradities. Vandaag is gewijd aan de grafcultuur met bezoeken aan Lemo, Suaya en Kembira. Na de lunch rijden we naar Londo, dat in een prachtig landschap van rijstvelden ligt. Hier vinden we aan bergkliffen hangende doodkisten. Vervolgens rijden we door naar Ketekesu waar men de mooiste voorbeelden van de traditionele Tongkonan-huizen kan terugvinden.


9 oktober 2018 Rantepao (O-M-A)

Vandaag bezoeken we de traditionele markt van Rantepao. Daarna vertrekken we naar de noordelijke dorpen met een eerste stop in Bori met zijn vele menhirs. Vervolgens rijden we richting Lempo met onderweg prachtige panorama’s van rijstterrassen. Aankomst in Batutumonga op de flanken van Mt Sesean met een subliem uitzicht. Namiddag wandelen we over niet-toeris sche paden langs kleine dorpjes.

 

10 oktober 2018 Rantepao - Ubud (O-M-A)

Vandaag keren we terug richting Makkasar, maar dit keer langs de kustweg. We rijden opnieuw langs het
woongebied van de Bugis, met hun hoge paalwoningen en hun rijke maritieme traditie. Op de luchthaven nemen we een vroeg diner en maken we ons op voor onze avondvlucht naar Bali. Aankomst om 21u00 en transfer naar Ubud. We zitten nu in het centrum van het echte Bali. Het Bali van de tempels en de koningen met zijn adembenemende schoonheid van de traditionele dorpen en landschappen.
Overnachting in het Alaya hotel.


11 oktober 2018 Ubud (O-M-A)

In de ochtend is het een uitstekend moment om de lokale mensen te fotograferen die met offers op weg zijn naar de tempels. We vertrekken per minibusjes naar Batukaru, één van de laatste ongerepte regenwouden op Bali. Hier doen we een onvergetelijke excursie in dit bijzondere landschap van bamboebossen en rijstvelden. Na deze bijzondere ervaring rijden we verder naar het Bratan Meer, waar we de tempel van Ulun Danu Bratan bezoeken. Dit is zonder twijfel één van de mooiste en meest fotogenieke Hindoe heiligdommen van het eiland. Onze route gaat over Mengwi langs de Koninklijke tempel van Taman Ayun staat. ‘s Avonds verrassingsexcursie en overnachting in het Alaya hotel.


12 oktober 2018 Ubud (O-M)

Bali is veel meer dan tempels en ceremonies, we beginnen de dag dan ook met een verrasingsexcursie in de natuur. Na de surprise maken we een fantastische wandeling door de weelderige natuur. In de namiddag brengen we een bezoek aan de Tampaksiring met de Tempel van het Heilige water, bekend als Tirta Empul. Het is één van de authentiekste tempels van het land, de plaats waar mensen komen drinken en baden voor purificatie. Vrije avond. Dit geeft je de mogelijkheid om eens lokaal in één van de vele restaurantjes te gaan eten.


13 oktober 2018 Ubud—Nusa Dua (O-M-A)

Vandaag gaan we Bali beleven! Eerst vertrekken we naar de vallei van Sidemen bekend om haar wevers. Na een bezoekje maken we een onvergetelijke wandeling door de rijstvelden. We leren bij lokale boeren hoe ze rijst planten en hoe men met waterbuffels omgaat. Daarna doen we in kleine groepjes verschillende
activiteiten om Bali echt te beleven. Zo krijgen we o.a. een introductie in de Balinese keuken. Namiddag
bezoeken we Besakih, bekend als de 'Moeder Tempel' van Bali, hij ligt fantastisch op de hoogste vulkaan van het eiland. Vertrek naar de mooiste stranden van het eiland en aankomst en diner in het Conrad hotel.


14 oktober 2018 Nusa Dua—retourvlucht (O-A)

Relaxen aan het strand tot we in de late namiddag richting luchthaven gaan voor de terugreis.
Terugvlucht om 20u00 met aankomst in Singapore om 22u40.
Aansluitende vlucht 23u55 richting Amsterdam.


15 oktober 2018 Amsterdam

Aankomst in Amsterdam om 07u15 en transfer naar huis.

Boeking

  • Eigen begeleiding door Koen Herbots
  • Fantastisch programma met Sulawesi
  • Vol pension (behalve vrije avond in Ubud)
  • Alle excursies en toegangsgelden zoals vermeld
  • Unieke uitstappen en verrassingsexcursies
  • Vluchten met Singapore Airlines

Boeking

  • Persoonlijke uitgaven
  • Fooien voor gids en chauffeur (€ 100 pp)
  • Annulatie en reisverzekering
  • Singletoeslag

Boeking

Reispas is noodzakelijk! (geldig 6 maanden na retourdatum)

Boeking

Ga met ons mee op deze unieke groepsreis!