Best of Cuba

Best of Cuba

Hoogtepunten van Cuba

  • Doorkruis Cuba op eigen tempo met de huurwagen
  • Koloniale steden, tabaksheuvels en vooral veel authentieke charme
  • Keuze uit verblijf in hotels of casas particulares

Prijs vanaf € 506 per persoon

Boeking

DAG 1: VARADERO - HAVANA

Aankomst op de luchthaven van Varadero. Vrije avond om eventueel langs de Malécon, de promenade langs het water, te flaneren.

DAG 2: HAVANA

Na het ontbijt kun je op stadsrondrit in oud en nieuw Havana. bezoek de omgeving van het Parque Central met het Capitool, Hemingway's vaste stekje 'Bar El Floridita' en het Palacio de Artisania, een ideale shoppingplaats. Daarna kan je een bezoekje brengen aan het stadsmuseum, het museum van de 'Havana Club' rum en de begraafplaats van Colón. In oud Havana bezoek je onder andere het Plaza de Armas, Plaza de la Cathedral en Plaza San Francisco de Asís. Om de dag af te sluiten kan je eventueel nog naar de befaamde Tropicana-show gaan kijken.

DAG 3: HAVANA - VALLEI VAN VIÑALES - HAVANA

Vandaag kun je naar de vallei van Viñales, het centrum van de wereldberoemde tabak. Een bezoek aan een sigaren- en rumfabriek mag dan ook niet ontbreken. Geniet van een cocktail bij het uitzichtpunt Los Jazmines, bezichtig de Mural de la Prehistoria (gigantische rotsschildering op een mogote) en maak een boottochtje in de 'Grot van de Indiaan'.

DAG 4: HAVANA - CIENFUEGOS

Tijdens de rit naar Cienfuegos maak je kennis met het afwisselende landschap van Cuba. Onderweg kan je halt houden aan het nationaal park Montemar in Ciénaga de Zapata. Spot krokodillen in het grootste moeras van de Caraïben. Daarna kan je tot rust komen in het recreatiegebied van Punta Perdiz. Neem een duik of snorkel wat in het kristalheldere water van de Caribische Zee, voor je verder gaat naar Cienfuegos.

Dag 5: CIENFUEGOS - TRINIDAD

Na het ontbijt heb je tijd om het oude centrum van Cienfuegos, de parel van het zuiden, te bewonderen. Breng zeker een bezoekje aan het Parque Central en het Palacio del Valle. Voor de lunch kan je stoopen in het natuurpark El Cubano. Daarna ga je naar Trinidad, een Unesco werelderfgoedstad. Bewonder de koloniale architectuur in het autovrije centrum, bezoek musea en ga iets drinken in de Canchánchara bar. Ook 's avonds vormt Trinidad het decor voor een sfeervolle avond. Als de live bands zich nestelen op de trappen van Casa de la Música en iedereen begint spontaan te dansen, weet je dat je in het echte Cuba bent beland. Geef je over aan de opzwepende salsaritmes.

DAG 6: TRINIDAD

Trek erop uit in het prachtige natuurgebied van Topes de Collantes. Ga op avontuur in het hart van het Escambray gebergte. Een rit in een 6x6 en een wandeling langs de Guanayara rivier behoren tot de mogelijkheden (op voorhand te reserveren). Vergeet je waterschoenen en zwemgerei niet!

DAG 7: TRINIDAD - SANCTI SPIRITUS - SANTA CLARA

Vandaag trek je naar Sancti Spiritus. Onderweg kan je een tussenstop maken in de Valle de Los Ingenios. Eenmaal aangekomen in Sancti Spiritus, kan je dit pittoreske stadje te voet verkennen. 's Middags ga je verder naar SAnta Clara, de eerste stad die door de revolutionairen werd ingenomen. Hier kan je o.a. het mausoleum van Ché Guevara bezoeken.

DAG 8: SANTA CLARA - VARADERO

Vertrek naar Varadero. Onderweg kan je eventueel nog een tussenstop maken aan de Fiesta Campesina boerderij. Daarna reis je door naar het door jou gekozen hotel in Varadero. Je rustvakantie aan de turkoois blauwe zee is aangebroken.

Boeking

  • Huurwagen
  • 7 overnachtingen op basis van kamer en ontbijt

Boeking

  • Vluchten naar Varadero of Havana
  • Verzekeringen

Boeking

  • Internationaal paspoort vereist (nog 6 maand geldig na retour)
  • Bij aankomst in Cuba dien je aan te tonen dat je een geldige reis- en bijstandsverzekering hebt afgesloten

Boeking