Authentiek Vietnam

Authentiek Vietnam

Vietnam is onweerstaanbaar.  Het heeft een veelbewogen geschiedenis en is lange tijd ontoegankelijk gebleven voor buitenlanders. Ga tijdens deze groepsreis mee op zoek naar het ongeschonden Vietnam. Het Vietnam met zijn frisse groene rijstvelden, vreedzame platteland, de brede glimlach van kinderen die op de rug van de waterbuffels rijden, het ranke silhouette van vrouwen met de ronde rieten hoeden, de hagelwitte stranden en de feeërieke schoonheid van de baai van Halong. De grote verscheidenheid aan etnische groepen en fantastische natuur zijn samen met de lekkere keuken extra troeven om dit adembenemende land te gaan bezoeken.

 • Adembenemende cruise in de baai van Halong
 • Ontmoeting met de bergvolkeren in Sapa
 • Slenteren in het pittoreske havenstadje Hoi An
 • Ontdek de Mekongdelta

 

Prijs: Vanaf € 1805 per persoon (afhankelijk van de vertrekdatum)

Boeking

DAG 1: HANOI (A)
Aankomst in Hanoi en transfer naar het hotel. Met een riksja rijd je door de oude stadswijk naar het waterpoppentheater.

DAG 2: HANOI - HOA LU - HANOI (O-M)
Tijdens een relaxte fietstocht ontdek je Hoa Lu. Terugrit naar Hanoi met onderweg een bezoek aan de tempels van de Dinhdynastie.

DAG 3: HANOI - LAO CAI (O-M)
Van het etnologische museum tot het Hoan Kiemmeer en het indrukwekkende mausoleum van Ho Chi Minh: Hanoi biedt voor ieder wat wils. 's Avonds word je naar het station gebracht voor het vertrek met de nachttrein naar Lao Cai (4 personen/compartiment).

DAG 4: LAO CAI - SAPA (O-A)
In de vroege ochtend breng je een bezoek aan één van de kleurrijke lokale markten waar de bergvolkeren hun producten aan de man brengen.

DAG 5: SAPA - LAO CAI - HANOI (O-A)
Een ochtendwandeling door de rijstvelden brengt je naar een traditioneel bergdorpje waar je het dagelijkse leven van de lokale bevolking van dichtbij ervaart. Je wandelt naar het bamboebos van Gian Ta Chai. Terugreis naar Hanoi met de nachttrein.

DAG 6: HANOI - HALONG (O-M-A)
Na aankomst in Hanoi vertrek je meteen naar de Baai van Halong. Aan boord van een traditionele Jonk vaar je langs grillige kalksteenrotsen en lokale drijvende vissersdorpjes.

DAG 7: HALONG - HANOI - DANANG - HOI AN (O)
's Ochtends heb je tijd om te luieren op het dek. Na ontscheping rijd je terug naar Hanoi voor de vlucht naar Danang. Bij aankomst in Danang vertrek je onmiddellijk naar Hoi An. 

DAG 8: HOI AN (O-M)
Met zijn uitzonderlijk goed bewaarde handelshuizen in Japanse en Chinese stijl en met zijn pittoreske haven is het stadscentrum van Hoi An een streling voor het oog. In de namiddag maak je een boottocht op de Thu Bon rivier.

DAG 9: HOI AN - MY SON - DANANG - HUE (O-M)
In de voormiddag bezoek je de archeologische site van My Son. De rit van Hué naar Danang via de Wolkenpas ligt bezaaid met spectaculaire vergezichten.

DAG 10: HUE (O-M)
Een eindje van de Parfumrivier vandaan zijn er verschillende graftombes van de keizers van de Nguyen-dynastie terug te vinden, zoals die van keizer Tu Duc. In de stad zelf bezoek je de citadel, een elegant complex van paleizen, tempels, vestigingsmuren en grachten, geïnspireerd op de Verboden Stad in Peking.

DAG 11: HUE - HO CHI MINHSTAD (O-M)
Bij aankomst in Ho Chi Minhstad maakt u voor het eerst kennis met deze miljoenenstad.

DAG 12: HO CHI MINHSTAD - TAY NINH - CU CHI - HO CHI MINHSTAD (O-M)
In Tay Ninh bezoek je de de grote en kleurrijke Cao Dai tempel. Je kan ook een kijkje nemen in het befaamde tunnelnetwerk van Cu Chi.

DAG 13: HO CHI MINHSTAD - BENTRE - HO CHI MINHSTAD (O-M)
Een tocht per sampan op de legendarische Mekongdelta is onmisbaar in dit programma. Zo beleef je het leven op en naast de rivier van op de eerste rij.

DAG 14: HO CHI MINHSTAD
Na een korte wandeling door de Chinese wijk Cholon ben je de rest van de dag vrij om je laatste souvenirs te kopen. Op het gepaste tijdstip brengt de chauffeur je naar de luchthaven voor je terugvlucht.

Boeking

 • Binnenlandse vluchten Hanoi - Danang en Hué - Ho Chi Minhstad met Vietnam Airlines
 • Alle transfers
 • Alle overnachtingen
 • 13x ontbijt (O), 10x middagmaal (M) en 4x avondmaal (A)
 • Alle vermelde bezoeken o.l.v een Engelstalige gids
 • Toegangsgelden

Boeking

 • Intercontinentale vluchten naar Vietnam
 • Persoonlijke uitgaven
 • Niet vermelde maaltijden en dranken
 • Verzekeringen
 • Eventuele verlengingen zijn mogelijk (Cambodja, Laos of strandverlenging), contacteer ons voor de mogelijkheden

Boeking

 • Internationaal paspoort vereist, 6 maand geldig na retour
 • Visum 

Boeking